Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ülenurmel vaagitakse rukkikasvatuse tulevikku (2011-10-07 14:52:03)

Eesti Põllumajandusmuuseumis Tartumaal Ülenurmes peetakse täna rahvusvahelist rukkikonverentsi "More Attention to Rye" ("Rohkem tähelepanu rukkile"), kus arutatakse rukkikasvatuse väljavaateid Eestis ja räägitakse viljakasvatusest laiemalt, samuti on kavas heaks kiita ühisdeklaratsioon.

Põllumajandusministeeriumi asekantsler Andres Oopkaup tõdes muuhulgas oma ettekandes, et maailmas on rukki tootmine vähenenud kaks korda, Eestis aga pea neli korda. "Rukis on Eestis jäänud teiste teraviljakultuuride kõrval teenimatult tahaplaanile, seepärast on oluline rukkile kui pika ajaloolise ja kultuurilise traditsiooniga teraviljale rohkem tähelepanu pöörata," märkis Oopkaup.

Konverentsiga antakse sõnum rukki aretajale ja kasvatajale, põllumehele ja riigile võimalusel suurendada rukki külvipinda ja tähtsustada rukist kui tervislikku toiduainet ning väärtustada Eestis, krahv Bergi poolt Sangastes aretatud rukkisorti Sangaste. Rukis on Eesti oluliseim leivavili, mida Eesti põllumajandusmuuseum koostöös põllumajandusministeeriumi ja Eesti Leivaliiduga on püüdnud populariseerida üleriigiliste leivaprogrammidega. Lisaks arutletakse konverentsil teemadel rukis kui toiduaine, rukki tervislikkus, rukki aretamine ja säilitamine ning tootmine ja turundamine.


Konverenstil osaleb ligi 30 väliskülalist ning esindajad Eestist rukki kasvatamise, aretamise ning säilitamisega seotud asutustest. Konverents toimub koostöös Põllumajandusministeeriumi, Eesti Rukki Seltsi ja Eesti Põllumajandusmuuseumiga, välistoetajaks on Šveitsi Põllumajandusministeerium.


Põllumajandusministeeriumi 07.10.2011 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.