Põllumajandusminister Ester Tuiksoo ütles 2. novembril Tallinna Toidumessi avades, et riigi üheks ülesandeks on toetada rahvuslikke väärtusi ja traditsioone, sealhulgas ka Eesti toitu.
“Eesti toit ei ole mitte ainult see, mida meie esivanemad on sajandeid söönud, vaid ka see, mida me ise täna süüa armastame,” ütles minister 11. Tallinna Toidumessi avades ning lisas, et eluspüsimiseks peab toiduainetetööstus olema muutustega kaasaskäiv. “Eesti toit seda kahtlemata on, mille väga heaks näiteks on kama. Traditsioonilise kama kõrvale on kokakunst toonud meile näiteks kamavahu ja kamaellod,” ütles minister Tuiksoo, kes on arengukava Eesti Toit algataja.
Stimuleerimaks tootearendust, korraldatakse arengukava kohaselt tootevõistlusi ja tutvustatakse kohalikku toitu läbi kokaraamatute ning telesaadete. Samuti on plaanitud koolitusi väiketoidukäitlejatele ja maaturismiettevõtjatele. Lisaks on kavas tarbijate teavitus turul eksisteerivatest märgistest, toiduohutusest ja tasakaalustatud toitumisega seonduvast. Projekt hõlmab meie toodete tutvustamist väljaspool Eestit ja ka osalust välismessidel.
2. novembril avatud 11. Tallinna Toidumess on Eesti Näituste messikeskuses avatud reedeni.
Allikas: Põllumajandusministeeriumi 02.11.05 pressiteade