Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Võidutöö „Lipp lipi peal“ ootab uudistajaid (2011-09-10 01:51:12)


 

Töö autorid (vasakult paremale: Gunnar Kurust, Siim Tiisvelt, Tanno Tammesson

Eile õhtul avati Rotermanni kvartalis puitarhitektuuri välkkonkursi võidutöö „Lipp lipi peal“. Infopunkt ja lava pakuvad keset linna nii silmarõõmu kui rohkelt teavet metsa- ja puidusektorist ja puidukasutusest.

Konkursi võidutöö autorid on Siim Tiisvelt, Tanno Tammesson ja Gunnar Kurust. Tiisvelt ütles avamisel, et konkursil osalemine oli neile äärmiselt põnev. Ainulaadseks tegi konkursi sellel osalemise viis – osalejail oli aega ainult 24 tundi alates lähteülesande kättesaamisest kuni töö esitamise tähtajani. Lisaks käis kogu protsess interneti teel. „Meil suur rõõm, et just meie töö osutus võitjaks. Oleme kõik arhitektuuri eriala neljanda kursuse tudengid ning meie jaoks on see esimene realiseerunud projekt,“ rääkis Siim Tiisvelt, üks töö kavandi autoritest. Samuti tõid autorid välja oma töö juures selle, et taolise ehitise ehitamine on lihtne – töös on kasutatud standardmõõtudes prusse ning ühendatud need tappidega.

Infopunkt ja lava asub Rotermanni kvartalis kuni hilissügiseni, seejärel liigub see kaubanduskeskusesse. Installatsioon on osa Tallinn 2011 kultuuriprogrammist ning ühtlasi tähistatakse sellega ka kestvat rahvusvahelist metsa-aastat.

Žürii liige Peeter Pere tõi välja, et võidutööd iseloomustab põhjamaisus selle kõige paremas tähenduses. Ehitiste komplekt on funktsionaalne, inspireeriv ning lihtsalt demonteeritav, on ta varem öelnud. Pere tõi avamisel välja ka selle konkursi eristumise teistest – žürii liikmed tutvusid töödega ja valisid oma lemmikud välja igaüks eri paigus, ent lõplik otsustamine käis telefonitsi.

Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu tegevjuht Ott Otsmann tänas arhitekte koostöö eest. Antud konkurss ning muud ühised tegemised on hea alus koostöö tihendamiseks, millega loodetavasti sünnib tulevikus avalikku linnaruumi rohkem puitehitisi.

Välkkonkursile laekus 95 osavõtjalt 44 ideekavandit. Kavandite koostamiseks oli osalejatel ainult 24 tundi ning samapalju aega oli ka žüriil otsuse langetamiseks. Konkursi eesmärk oli leida parimad ideekavandid, mille alusel infopunkt ja lava Rotermanni kvartalisse. Infopunkt on varustatud IT lahendusega, kus igal külastajal on võimalik uurida metsa- ja puidusektorit tutvustavaid kodulehti ning saada infot puidukasutuse kohta.

Puitarhitektuuri välkkonkursi korraldasid Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit ja Puuinfo. Projekti juhtimise eest hoolitses OÜ Savaa disain ja kommunikatsioon. Võidutöö idee autoreid premeeris 2000 euroga Eesti Kultuurkapital. Konkurssi ja võidutöö ehitust toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus.


Allikas: Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu 09.09.2011 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.