Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Toidupanga heategevuskampaania Rimi kauplustes (2011-09-08 15:41:17)

Saabuval nädalavahetusel, 10.–11. septembril, korraldab Toidupank koostöös Rimi kauplustega taaskordsed toidukogumispäevad. Nädalavahetuse jooksul on kaheteistkümnes Rimi kaupluses üle Eesti võimalik annetada toidukaupa vähekindlustatud ja lasterikaste perede heaks.

Inimesed, kes soovivad vabatahtlikuna kampaania läbiviimisel osaleda, peaksid end kiirelt registreerima.

Rimi kauplustesse paigutatakse Toidupanga märgistusega kaubakärud, kuhu poe külastajad saavad abivajajatele annetuseks minevad toiduained paigutada. Kõik annetatud toidukaubad toimetatakse pärast kampaania lõppu edasi puudustkannatavatele peredele.

Toidupanga tegevjuhi Piet Boerefijni sõnul on toidukogumiskampaaniad olnud seni väga suureks abiks ning aidanud juhtida tähelepanu Eesti vähekindlustatud perede olukorrale. Boerefijni hinnangul on viimastel aastatel Eesti toimetulekuraskustes perede eluolu halvendanud kiire toiduhindade tõus ja reaalpalga langus 11 kvartalit järjest.

Eestis on tänaseks kokku 10 toiduabi punkti (üheksa toidupanka ja Maardu harukontor), mille kaudu edastakse vajalik toetus abi vajavatele peredele ja MTÜdele. Iganädalaselt jõuab toiduabi enam kui 1000 pereni.

10.–11. septembri Toidupanga kampaania toimub 12. Rimi kaupluses, sh Ülemiste Rimi, Mustakivi Rimi, Haabersti Rimi ja Sõpruse Rimi Tallinnas, Lõunakeskuse Rimi ja Rebase Rimi Tartus, Pärnu Rimi, Narva Rimi, Rakvere Rimi hüpermarket, Jõhvi Rimi, Viljandi Rimi ning Haapsalu Rimi. Toidukaupa on võimalik annetada kõikides kauplustes kl 12.00–18.00.

Rimides toimuva annetuskampaania tarvis ootab Toidupank nädalavahetuseks appi tegusaid vabatahtlikke. Huvilistel on võimalus end registreerida Toidupanga veebilehel www.toidupank.ee.

Toidupank on asutatud 2010. aasta märtsis Eesti-Hollandi Heategevusfondi Päikeselill ja Swedbanki poolt. Toidupanga tegevust toetab 2010. ja 2011. aastal Avatud Eesti Fond. Toidupank võtab kaubandusest ja tootmisest vastu peagi realiseerimistähtaja ületavad tooted, komplekteerib vabatahtlike abiga toidukastid ja jagab need laiali enim puudust kannatavatele inimestele ja peredele, aidates nõnda kaasa raiskamise vähenemisele ühiskonnas ja jagades toiduabi sinna, kus on sellest puudus.


Allikas: Eesti Toidupanga 08.09.2011 pressiteade, Piet Boerefijn

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.