Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIA ootab elatustalu toetuse taotlejaid (2005-10-28 16:05:14)

Väiketalunikel on kuni 7. novembrini võimalik taotleda PRIAst elatustalude kohanemise toetust. Mullu sai seda toetust 2215 talunikku ja neil tuleb esitada PRIA-le 7. novembriks kinnitus toetuse kohustuse jätkamise kohta. Praeguseks ei ole neist 1157 seda kinnitust esitanud.

Toetuse suurus on 15 647 krooni taotleja kohta aastas ja toetust makstakse viieaastase kohustuseperioodi jooksul. Taotluste vastuvõtt kestab tänavu 10. oktoobrist kuni 7. novembrini.

PRIA peadirektor Mati Kermas paneb toetuse saajatele südamele, et nad ei unustaks vajalike dokumentide esitamist. "Kui on tegemist toetusega, mille puhul võtab taotleja kohustuse täita teatud nõudeid mitme aasta jooksul, siis tuleb seda ka teha ja muuhulgas PRIA-le vajalikud dokumendid esitada," ütles Mati Kermas. "Neile, kes toetuse kohustuse jätkamise kinnitust ei esita, saadame järelepärimise."

Toetust on taotlenud ka 269 uut elatustalude kohanemise toetuse taotlejat.
Esmakordsetel elatustalu toetuse taotlejatel tuleb PRIA-le esitada:
* taotlus ja kohustuse võtmise kinnitus;
* vormikohane tegevuskava;
* Maksu- ja Tolliametis kinnitatud tulu deklareerimise vormi E koopia 2004. aasta kohta.

Elatustalude kohanemise toetust saab põllumajandusega tegelev füüsilisest isikust ettevõtja (FIE), kelle omatoodetud põllumajandussaaduste realiseerimisest saadud tulu oli 2004. aastal üle 31 293 krooni ja kogu ettevõtlustulu ei ületanud 281 639 krooni. Kui talunik tegeleb taimekasvatusega, siis peab ta kasutama vähemalt 0,3 hektarit maad ja kui tegeleb loomakasvatusega, siis peab pidama vähemalt ühte põllumajanduslooma.

Täpsemat teavet ja taotlusvorme saab PRIA piirkondlikest büroodest ja veebilehelt www.pria.ee.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.