Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kuidas lisaeelarvest põllumeestele toetusi makstakse? (2005-10-26 20:31:22)


26. oktoobril toimus Põllumajandusministeeriumis minister Ester Tuiksoo juhtimisel põllumajanduse ja maaelu arengu nõukogu (PMAN) istung, kus tutvustati sektori esindajatele 2004. aasta ebasoodsatest ilmastikuoludest põhjustatud looduskahju hüvitamise reegleid ning kütuseaktsiisi kompenseerimise võimalikke aluseid.

2005. aasta lisaeelarvest on möödunud aasta ebasoodsatest ilmastikuoludest põhjustatud looduskahju hüvitamiseks planeeritud 30 miljonit krooni.

Kuidas looduskahju eest hüvitust saada?
Selleks peavad maaettevõtjad esitama PRIAle looduskahjutoetuse taotluse. Taotust on õigustatud esitama Harju, Rapla, Ida-Viru, Jõgeva ja Tartu maakonna kartuli- ja köögiviljakasvatajad ning Harju, Hiiu, Pärnu, Tartu, Valga, Viljandi ja Võru maakonna puuvilja- ja marjakasvatajad, kes esitasid õigeaegselt kahjuteatise ning kellele tekitatud kahju olemasolu kinnitas maakonna ekspertide töörühm kohapealse kontrolli käigus.


K
ütuseaktsiisi kompenseerimine
Põllumajandusministeeriumi ettepanek näeb ette, et maksusoodustusena käsitletava aktsiisi osaliseks hüvitamiseks tehakse makse 2005. aasta ühtse pindalatoetuse taotlusel märgitud pindade alusel, diferentseerides makset vastavalt maakasutusviisile (põllukultuuride ja köögivilja ning kartuli osas). Rohumaale makstav hüvitus suunatakse põllumajandustootjani 2005. aasta põllumajandusloomade täiendava otsetoetuse maksete alusel. Lisaeelarvest on eriotstarbelise kütuse aktsiisi osaliseks hüvitamiseks ette nähtud 20 miljonit krooni.

Lisaks tutvustati PMAN istungil “Kinnisasja omandamise kitsendamise seaduse” muudatusi ning põllumajandusettevõtjate konkurentsivõime analüüsi, mis käsitles Eesti võimalusi uue otsetoetuste süsteemi rakendamisel ja põllumajandusettevõtete võimalikke majandustegevusi.

Järgmine PMAN istung on kavandatud novembri algusesse ning seal antakse ülevaade  “Mahepõllumajanduse seaduse” muudatustest, EL mahepõllumajanduse arengukavast ja Eesti mahepõllumajanduse arengukava ettevalmistustest, “Eesti maaelu arengukava 2004-2006” raames mahepõllumajanduse toetuse taotlemisest ning MAK 2007+ olukorra kirjeldusest ja SWOT-ist.

Põllumajanduse ja maaelu arengu nõukokku kuuluvad lisaks Põllumajandusministeeriumi ametnikele ka Keskkonna- ja Rahandusministeeriumi, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja, Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti, Eesti Põllumajandustootjate Keskliidu, Eesti Keskkonnaühenduste Koja, Eestimaa Talupidajate Keskliidu, SA Eesti Tehniliste Põllukultuuride Töötlemispargi, Eesti Aiandusliidu, Eesti Mahetootjate Liidu, Eesti Külade ja Väikelinnade Liikumise Kodukant, MTÜ Eesti Maaturism, Eesti Erametsaliidu ja MTÜ Eesti Noortalunikud esindaja(d).

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 26.10.2005 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.