Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Metsade tootlikkuse kasvatamine võimaldab kasutada puitu kõikides tarbimisvaldkondades (2011-08-12 10:50:21)
Eile Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu juhatuse, RMK esindajate ja Eesti Energia ning Narva Elektrijaamade esindajate vahel toimunud kohtumisel leiti, et on vaja rohkem pöörata tähelepanu jätkusuutlikule metsakasutusele.

Koosolekul vahetasid osalejad informatsiooni seoses puidu kasutusmahuga valdkonniti, selle olukorda praegu ning potentsiaali tulevikus. Puit on taastuv loodusvara ning Eesti on võtnud eesmärgiks suurendada aastaks 2020 taastuvate energiaallikate osakaalu 25%-ni kogu energiatarbimisest. Eesti Energia kinnitas, et seoses taastuvenergia tootmismahu suurenemisega tõuseb nõudlus biomassi järgi.

Osalejad leidsid, et kasvava nõudluse tingimustes on vaja jõuda metsanduse arengukavas planeeritud kestlike raiemahtudeni (12-15 mln m3) ja ellu viia metsanduse arengukava aastani 2020. Vaja on kasvatada metsade tootlikkust, mis võimaldab kasutada puitu kõikides tarbimisvaldkondades, sealhulgas tööstuslikul otstarbel ja energeetikas. „Suurema metsa kasutusmahu juures tekib ka rohkem madalakvaliteedilist puitu ja raiejäätmeid, mida saab kasutada energia tootmiseks. Metsanduse arengukavas planeeritud metsakasutuse maht 12-15 mln tm aastas võimaldab toota meie metsa- ja puidutööstussektoris rohkem lisandväärtust, tõsta eksporti ning suurendab ka metsa- ja puidusektori töökohtade arvu,“ kommenteeris Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu tegevjuht Ott Otsmann.


Allikas: Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu 11.08.2011 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.