Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Hooldusraie toetuse saamiseks ei pea enam esitama kuludokumente (2011-08-12 10:42:56)

Juuli lõpust jõustusid põllumajandusministri määruste muudatused, mis muudavad lihtsamaks metsandustoetuse saamise MAK 2007-2013 investeeringumeetmetest 1.5.1 ja 1.5.3. Tegemist on metsa majandusliku väärtuse parandamiseks, kahjustatud metsa taastamiseks ja metsatulekahju ennetamiseks ettenähtud toetustega.

Alates 29. juulist 2011 ei pea enam esitama Erametsakeskusele kuludokumente (arved ja maksekorraldused), et saada toetust järgmisteks tegevusteks:

1. hooldusraie kuni 30aastases puistus

2. kasvavate puude laasimine

3. metsa uuendamine (va enne 2011. aastat esitatud taotlused ja taimede ostu arved)

4. repellendi soetamine ja kasutamine (va enne 2011. aastat esitatud taotlused, milles kasutatakse töö tegemiseks vabatahtlikku tasustamata tööd)

5. taimehaiguste vastase tõrjevahendi soetamine ja kasutamine (va enne 2011. aastat esitatud taotlused, milles kasutatakse töö tegemiseks vabatahtlikku tasustamata tööd)

6. kahjustatud metsa taastamine (va taimede ostu arved uue kultuuri rajamisel) Muudatus kehtib ka kõikidele varem rahastamisotsuse saanud taotlustele nende tegevuste osas, mille kohta pole veel dokumente Erametsakeskusele esitatud. Toetuse väljamaksmiseks tuleb esitada Erametsakeskusele vormikohane tehtud tööde kinnitus. 2011. aasta taotlusvoorus, mis eeldatavasti toimub sügisel, saab taotleda toetust eelpool nimetatud töödeks määrustega kindlaksmääratud hektarimaksumuse alusel.

Toetuse andmise aluseks on põllumajandusministri 20.05.2010 määrused nr 61 "Kahjustatud metsa taastamise ja metsatulekahju ennetamise investeeringutoetuse saamise nõuded, toetuse taotlemise ja taotluse menetlemise täpsem kord" ja nr 62 "Metsa majandusliku väärtuse parandamise investeeringutoetuse saamise nõuded, toetuse taotlemise ja taotluse menetlemise täpsem kord".


Täpsem info ja vormid on kättesaadavad erametsanduse portaalist www.eramets.ee<http://www.eramets.ee>. Küsimuste korral võib helistada EL toetuste üksuse infotelefonidel 6836059 ja 6836065 või kirjutada metsameede@eramets.ee<mailto:metsameede@eramets.ee>.

Allikas: SA Erametsakeskuse 11.08.2011 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.