Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Õiguskantsler jälgib uue jahiseaduse koostamist (2011-08-09 16:42:03)

Eile vastas õiguskantsler Eesti Erametsaliidu (EEML) 25.07. 2011 saadetud kirjale, milles maaomanike esindajad palusid kontrollida praeguse jahiseaduse kooskõla põhiseadusliku õigusega, mille kohaselt igaühel on õigus enda omandit vabalt vallata, kasutada ja käsutada, kui see ei ole vastuolus üldiste huvidega.

EEML -i hinnangul on kehtiva jahiseadusega võetud maaomanikult õigus otsustada, kes tema maadel jahipidamist korraldab ja seega puudub Eesti maaomanikul oma vara (kinnisasja) kasutamise õigus.

Oma kirjas metsaomanike esindajatele andis õiguskantsler Indrek Teder teada, et ei pea otstarbekaks vanale seadusele hinnangut anda, sest näeb igati ootuspärasena uue seaduse rakendamist ja tänastele valupunktidele põhiseadusega kooskõlas lahenduste loomist.

„Keskkonnaministeeriumis on väljatöötamisel uus jahiseaduse eelnõu ning nii eelnõust kui ka selle seletuskirjast selgub, et koostajad on mitmele EEML tõstatatud probleemile eelnõu välja töötamise käigus juba tähelepanu pööranud,“ selgitas õiguskantsler.

Ta lisas, et kavatseb tähelepanelikult jälgida uue jahiseaduse eelnõu edasise menetlemise käiku ja vajadusel alustada menetlust ka omal algatusel, et tuvastada uue jahiseaduse võimalikke vastuolusid põhiseaduse või seadustega.

Avaldus õiguskantslerile ja õiguskantsleri vastus on kättesaadavad: http://www.eramets.ee/selgitavad-dokumendid.

Allikas: Eesti Erametsaliidu 09.08.2011 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.