Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Seeder: oluline on edendada tervisliku kodumaise toidu tootmist ja tarbimist (2011-07-06 10:35:29)
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder tõdeb ekspositsiooni Eesti Parim Toiduaine 2011 avamise eel, et äärmiselt oluline on edendada tervisliku kodumaise toidu tootmist ja tarbimist ning rakendada meetmeid tarbijate toiduteadlikkuse tõstmiseks.

„Tervisliku kodumaise toidu tarbimine on olnud ajast aega eestlase rahvuskultuuri ja eesti rahva kestvuse üheks aluseks,” ütleb Seeder. „Eestlased ei oleks ilma meie põhitoidu - kartuli ja leivata püsima jäänud. Hea meel on tõdeda, et oskame tänagi oma toitu väärtustada ja seda tõestab ilmekalt jätkuvalt kõrge eesti toidu eelistamine," lisab minister.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder avab kolmapäeval, 6. juulil kell 13.00 Tartus Eesti Rahva Muuseumis näituse Euroopa Maitsed raames ekspositsiooni Eesti Parim Toiduaine 2011. Väljapanekul saab tutvuda tänavu enim hinnatud toiduainete näidistega.

Eesti Rahva Muuseum koostöös Eesti Toiduainetööstuse Liiduga soovib näituse ja ekspositsiooniga propageerida tervisliku kodumaise toidu tarbimist ja juhtida tarbijate tähelepanu sellele, kuidas meie igapäevased ostuotsused keskkonda mõjutavad.

Näitus Euroopa Maitsed räägib eurooplaste toidust, selle tootmisest ja tarbimisest minevikus ning tänapäeval. Samalaadset näitust saab ühel ajal näha üheksas Euroopa linnas. Iga riik on valinud endale omase toiduaine, Eestis on selleks kartul. Eesti Rahva Muuseum korraldas kogumisvõistluse “Räägime kartulist!”, mille tulemusena on muuseumi kogudesse jäädvustunud palju mitmekesist materjali, mida tuuakse külastajateni 25. septembrini.

Põllumajandusministeerium 06.07.2011 pressiteade

 

Pressiteate vahendas L. Keba


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.