Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põhja-Eesti aiad ja põnev Lääne-Virumaa (2011-07-06 00:31:51)
Reisi aeg: 30.-31.07.2011

Hind: 124 eurot (Paketi hind sisaldab lisaks bussikasutusele, majutusele ja reisijuht-giidi teenusele ka toitlustust ning tasuliste vaatamisväärsuste ja aiakülastuste pääsmeid.)


1.päev L 30.07.

8.00 Väljasõit Võrust Katariina kiriku esiselt platsilt, kl 9.00 Tartust McDonald´si parklast. Alustame sõitu Jõgevamaale.


10.00 Mällo talu roosiaia külastus Saare vallas Jõgevamaal. Aias on 1000 roositaime 400 erinevast sordist. Taimi on võimalik nii kaasa osta kui ka tellida.


Sõit Põlula külla Rägavere valda metsiku Piisoni Salooni.


13.00 Lõuna Metsiku Piisoni Saloonis. Seejärel sõit lähedalasuvasse Mõdriku iluaeda.


15.00 Villemsoni kollektsiooniaia külastus Mõdrikul. Tegemist on Virumaa suurima kollektsiooniaiaga, mis tegeleb püsilillede kasvatuse ja kollektsioneerimisega, okaspuude ja -põõsaste, lehtpuude ja -põõsaste, rooside, elulõngade ja teiste lillede müügiga.


Sõidame Rakverre. Väike tutvus linnaga.


17.30 Rakvere linnuse külastus koos linnuse veinikeldri külastusega.

Aastasadu seisis Vallimäel muistse Tarvanpea puulinnuse kohale rajatud kivilinnus, mille omanikeks on olnud taanlased, sakslased, venelased, rootslased, poolakad ja mille müüride all on peetud arvukaid lahinguid. Varemeis linnus jäeti maha 1605. Tänaseks on linnus renoveeritud ja külastajatele avatud.


Sõit majutuskohta Käsmus (Laane pansion, enamus 2-kohalised toad, paar 3-4-kohalist tuba). Õhtusöök.


2.päev P 31.07.

8.00 Hommikusöök.


9.00 Tutvus Käsmuga ja Käsmu Meremuuseumi külastus. Kuna ajalooliselt ehitasid oma elamise Käsmu peamiselt laevade kaptenid, laevaomanikud, siis kutsuti Käsmut kaptenite külaks. Käsmu Meremuuseum asub 1993. aastast tsaariaegses piirivalvekordoni hoones ja tutvustab legendaarse kapteniküla ajalugu. Eksponaadid kajastavad kõiki merega seotud valdkondi - meresõitu, kalapüüki, salakaubavedu, aga ka merd. Käsmu muuseum on eramuuseum, mis koosneb Aarne Vaigu kogudest.


12.00 Vihula mõisakompleksi külastus. Elegantse 16. sajandist pärit mõisa hooned on hoolikalt renoveeritud. Eelkõige paelub mõis oma õhtustiku ja piltuilusa asukohaga.



13.00 Lõuna Vihula Mõisas asuvas Kaval-Antsu Kõrtsis


14.00 Helle Väärsi kõrreliste aia külastus. Aed asub kaunis kohas kõrgel avatud kaldal, kus pidevalt puhuvad tuuled ja pinnas on liivane. Seetõttu kasvavad aias taimed, mis sealsesse keskkonda hästi sobivad: kadakad, kõrrelised, liivateed, kurdlehised roosid ja lavendlid. Maastikuarhitekt Helle Väärsi on ka raamatu “Kõrreliste lummuses” autor.


15. 30 Alustame sõitu Avinurme poole.


16.30 Avinurme Elulaadikeskuse ja Puiduaida külastus. Isalt poegadele pärandatud puutööoskused on kinnitanud Avinurme Eestimaa kaardile kui ajaloolise puutöökeskuse. Avinurme kohavaimu hoidmiseks ja pärandkultuursete oskuste edasiandmiseks loodigi SA Avinurme Elulaadikeskus. SA eesmärgiks on kohaliku elu edendamine, piirkonna elulaadi eksponeerimine, arendamine ja toetamine.

Puiduait on turismikeskus, mis on koduks Avinurme puidukäsitööle. Siit leiab iga külastaja endale sobiva ja meelepärase marjakorvi, saunakibu, lõikelaua, tünni, püti või mida iganes hing ihaldab...


Seejärel alustame koduteed. Võrru tagasi jõuame u kell 21.30.




Hinna sees:

  • bussikasutus

  • giid-reisijuhi teenused

  • majutus

  • hommikusöök

  • 2 lõunasööki

  • õhtusöök

  • programmis sisalduvate tasuliste vaatamisväärsuste pääsmed ja kohalikud giidid






Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.