Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Elektritootjatel avanes võimalus taotleda tasuta lubatud heitkoguse ühikuid (2011-07-05 14:50:52)
Elektritootjatel on võimalus taotleda elektrisektori moderniseerimisele suunatud investeeringuteks tasuta lubatud heitkoguse ühikuid.

Keskkonnaministeeriumi kodulehe vahendusel on elektritootjatel võimalik kuni 15. augustini 2011 taotleda tasuta lubatud heitkoguste ühikuid, mille arvel teha investeeringuid elektrisektori moderniseerimiseks.

Keskkonnaminister Keit Pentus soovitab elektritootjatel olla investeeringuteks mõeldud tasuta lubatud heitkoguste ühikute taotlemisel aktiivne. „Tasuta lubatud heitkoguse ühikuid on elektritootjatel võimalik küsida elektrisektori moderniseerimisele suunatud ja õhku saastavate kasvuhoonegaaside teket vähendavate investeeringute katteks.
See on võimalus uude ja keskkonda vähem saastavasse tehnoloogiasse tasuta lubatud heitkoguste ühikute toel investeerida,“ selgitas keskkonnaminister Keit Pentus.

Tasuta lubatud heitkoguse ühikute saamiseks esitatud investeeringud peavad vastama välisõhu kaitse seaduses toodud põhimõtetele ning aitama kaasa Eesti energiamajanduse arengukava aastani 2020 eesmärkide elluviimisele. Tingimustele vastavatest taotlustest koostatakse riiklik investeeringute kava. Kava esitatakse kinnitamiseks Euroopa Komisjonile, kes teeb otsuse liikmesriikide investeerimiskavade kohta 2012. aasta kevadel.

Keskkonnaminister rõhutas, et kasvuhoonegaaside heitkoguste vähendamine on Eesti jaoks tähtis eesmärk. „Selle tulemusel muutub meie enda elukeskkond puhtamaks, lisaks anname oma väikese panuse kliimamuutuste ohjamisse. Uute, keskkonnasõbralikumate tehnoloogiate kasutuselevõtt tähendab ka efektiivsemat ja konkurentsivõimelisemat majandust.
Eestlastele ei ole kunagi meeldinud midagi ilma asjata raisata või lörtsida, mistõttu usun, et säästvama majandamise vajadust mõistetakse hästi. Seda näitab seegi, et taastuvenergia osakaal lõpptarbimises on meil juba täna 20%,“ lisas Keit Pentus.

Vastavalt direktiivile võib Eesti eraldada üleminekuperioodil (2013–2019) tasuta lubatud heitkoguse ühikuid siin asuvatele Euroopa Liidu heitkogustega kauplemise süsteemi kuuluvatele elektritootjatele, mis olid tegevad 31. detsembril 2008 või alustasid asjakohast investeerimist hiljemalt 31. detsembril 2008. Investeeringute kavasse arvamist võib taotleda elektritootja mitte ainult enda poolt elluviidavatele investeeringutele, vaid teha ettepanekuid ka teiste välisõhu kaitse seaduse nõuetele vastavate investeeringute lisamiseks.

Keskkonnaministeeriumi 05.07.2011 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.