Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tavapärane sügis hakkab võimust võtma (2005-10-19 20:33:52)

 

Tartu sõltumatu ilmaennustaja Marko Kaasiku prognoos vahemikuks 20.-26. oktoobrini ütleb järgmist:
 
Järgnevatel päevadel võtab ilus ja kuldne sügisilm märjema ja porisema ilme. Neljapäeval on ilm veel kuiv ja päikeseline. Selge öö korral langeb temperatuur miinuskraadidesse, päeval on sooja 8 – 12 kraadi. Tuul pöördub edelasse ja puhub kiirusega 3 – 6 m/s. Neljapäeva õhtul ja reede öösel tõmbub taevas üle kogu Eesti lääne poolt saabuva madalrõhkkonna mõjul pilvel, tuul tugevneb ja alates Lääne-Eestist hakkab sadama vihma. Reedest pühapäevani ongi ilm peamiselt pilves, sajab vihma, temperatuur jääb öösiti 6–10 kraadi vahele, päeval on sooja kuni 12 kraadi. Puhub tugev lõunakaarde tuul kiirusega 4–8 m/s, saartel ja rannikul kuni 12 m/s. Esmaspäevast alates hakkab õhurõhk taas veidi tõusma, tuul pöördub põhjakaarde ning ilm muutub veidi kuivemaks, aga ka külmemaks. Esmaspäeval on sooja 2–7 kraadi, puhub tugev põhjatuul 4–8 m/s (rannikul kuni 14 m/s). Teisipäeva öösel langeb temperatuur taas miinuskraadidesse, ilm on kuiv, lõikav põhjatuul puhub 3–6 m/s. Päeval on sooja vaid 1 – 5 kraadi. Teisipäeva öösel vastu kolmapäeva aga hakkab õhurõhk taas läheneva sajuala tõttu langema – tuul pöördub lõunasse ja tugevneb, õhutemperatuur tõuseb veidi. Öösel on veel oodata lõunapoolsetes maakondades külmakraade, kuid päeval on sooja juba 5–0 kraadi, lõunatuul puhub kiirusega 4–8 (10) m/s. Öösel Lääne-Eestis alanud sadu haarab peagi kogu Eesti.

 

Nädala keskmine õhutemperatuur kujuneb paljuaastasest keskmisest 1–2 kraadi soojemaks ehk siis 4–5 kraadi asemel on sooja kuni 7 kraadi. Sademeid on oodata 20–30 mm ehk kuni 10mm normist rohkem.”

Autor koostab nelja kuu ennustused California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoosi aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.

NB! Nädalaennustust tasub vaadata tihemini, sest ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sinna aeg-ajalt parandused.

Ilmaennustused on alati käepärast portaali rubriigis ILM: www.aiandus.ee/ilm.php

Väino Eskla


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.