Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumees peab püsima maailma konkurentsis (2005-10-19 11:49:05)

 

Strasbourgis toimuval Euroopa Põllumajanduskongressil  "Euroopa põllumajandus maailmas" (European Agriculture in the World) soovitatakse põllumeestel olla aktiivsemad. Maailma põllumajandusorganisatsiooni (International Federation of Agricultural Producers - IFAP) president Jack Wilkinson hindas, et tulevik saab paljudes toodanguliikides olema EL
tootjatele väga raske
: nõuded suurenevad, aga toodete hind langeb. Valdkondades, kus turg avaneb, peavad toodangukulud vähenema. Aga kindlasti on tooteid, kus EL tootjatele jääb maailmaturg alatiseks avatuks, sest tagatakse kõrged kvaliteedistandardid.

Euroopa Liidu põllumajandusvolinik Mariann Fishler-Boel hoiatas, et turgu ei saa enam võtta kui Euroopa farmeritele kinnistatut: senisest enam tuleb pöörata tähelepanu tarbijale. Tuleb rohkem muretseda turu ja vähem Brüsselist tuleva raha pärast.

EPKK Brüsseli esinduse juhi Ene Kärneri sõnul räägiti palju vajadusest parandada koostööd tarbijatega. Nende suurema usalduse võitmiseks on vaja tõsta põllumajanduse positiivset mainet ja tutvustada rohkem kohalikke brände. Paranema peab toiduahela (tootja-töötleja-kaupleja) sisene koostöö, kus kõik osalejad peavad kaasa aitama
maine üldisele paranemisele.

EPKK juhatuse liikme Olav Kreeni sõnul on üheks farmerite võimaluseks bioenergeetika, aga ka see ei ole Euroopa tulevikufarmerite kullaauk. Bioenergeetika laiem levik eeldab riikide maksusüsteemide muudatusi ja täiendavaid toetusi, mis siiski ei lähe lihtsalt ega kiiresti.

Euroopa Põllumajanduskongress jätkub 19. oktoobril 2005. Plenaaristungil tutvustatakse töögruppide kokkuvõtteid ja võetakse vastu kongressi deklaratsioon.

Täiendav info: Olav Kreen, EPKK juhatuse liige, 514 2124; Ene Kärner, EPKK Brüsseli esinduse juht, +324 9490 0173.

Allikas: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja 19.10.2005 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.