Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kuidas populariseerida Eesti toitu? (2005-10-19 10:38:38)

  

19. oktoobril toimub Olustveres Eesti toidu seminar, kus Põllumajandusministeeriumi, turismitalude, tootjate, töötlejate ja MTÜ-de esindajad otsivad võimalusi Eesti toidu populariseerimiseks.

”Eesti tarbija on senini eelistanud kodumaist toodangut, kuid see trend on langemas,” ütles põllumajandusminister Ester Tuiksoo, kes on arengukava “Eesti toit” algataja.
Olustvere mõisas toimuva seminari eesmärgiks on anda laiemale huviliste ringile ülevaade arengukava “Eesti toit” raames senitehtud ja veel kavandatavatest tegevustest.

Seminari päevakavas on mitu ettekannet: Põllumajandusministeeriumi asekantsler Ruve Ðank räägib teemal “Eesti toidu arengukava: milleks ja kellele seda vaja on?”, Marta Piigli Eesti Põllumajandus-Kaubanduskojast annab ülevaate Eesti toidu kodulehest, Raivo Vokk Tallinna Tehnikaülikooli Toiduainete Instituudist vestleb teemal “Tervislik toitumine ja tootearendus Eesti toidutööstuses”, Sirje Rekkor Eesti Hotelli- ja Turismimajanduse Erakoolist räägib Eesti toidupärandist ning Eesti maatoidu pakkumise võimalikkusest annab ülevaate Varri Väli MTÜ-st Maaturism. Moodsa Eesti köögi võimalikkusest teeb ettekande Imre Sooäär.

Põllumajandusministeeriumi ametnike kõrval võtavad seminarist osa ka turismitalude (Jurma Turismitalu, Västriku puhkemaja, Vaskna turismitalu, Setomaa turismitalo jt), tootjate (Kadarbiku talu, Kopra talu, Rakvere Lihakombinaadi, Leiburi, Saku Õlletehase, Paljassaare Kalatööstuse, Saaremaa Liha- ja Piimatööstuse, Salvesti, Valio Eesti, Lõunapagarite jt), mittetulundusühingute (Eesti Kaupmeeste Liidu, Eesti Õlletootjate Liidu, Eesti Rukkiseltsi, Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu, MTÜ Maaturismi, Tervisliku Piima Biotehnoloogiate Arenduskeskuse jt) ning haridusasutuste (Kuressaare Ametikooli, Tartu Kutsehariduskeskuse, TTÜ) esindajad.

Seminari korraldab Põllumajandusministeerium koostöös Eesti Toiduainetetööstuse Liidu ja Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooliga.

Põllumajandusministeeriumis ettevalmistamisel oleva arengukava “Eesti toit” eesmärgid võib jagada kaheks: ühelt poolt kodumaise toidusektori konkurentsivõime tõstmine ning teiselt poolt tarbijate teadlikkuse tõstmine. Arengukava põhieesmärgiks on tagada kodumaiste ning välistarbijate rahulolu toidukaubaga ja seda just läbi kvaliteedi paranemise ning toodete konkurentsivõimelisemaks muutmise. Hetkel on arengukava esitatud ministeeriumitevahelisele kooskõlastamisele. Oma kooskõlastused on andnud kõik Eesti suuremad erialaliidud.

 
Allikas: Põllumajandusministeeriumi 19.10.2005 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.