Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Euroopa Liit toetab Eesti maaelu arengukava (2004-06-25 20:12:16)
23. juunil kiideti Brüsselis heaks Eesti maaelu arengukava (MAK) aastateks 2004-2006. Selle ajavahemiku jooksul toetab Euroopa Liit Eesti maaelu arengut 2,3 miljardi Eesti krooni ulatuses.
MAK raames on kavas rakendada viis meedet:
- Elatustalu kohanemise toetus
- Ebasoodsamate alade toetus
- Põllumajanduslik keskkonnatoetus
- Põllumaade metsastamise toetus
- Nõuetega vastavusse viimise toetus.
Lisaks maaelu arengu toetustele toetatakse maapiirkondade arengu- ja investeerimisprojekte ka Euroopa Liidu struktuurifondest - Euroopa Põllumajanduse Arendus- ja Tagatisfondist (ingl.k lühend EAGGF) ning Kalanduse Arengufondist (ingl.k FIFG). Struktuuritoetuseid jagatakse Eesti riikliku arengukava (RAK) 2004-2006 raames.
MAK-i ja RAK-i meetmetele lisanduvad veel otsetoetused põllumajandusse, kus sellel aastal on uueks meetmeks ühtne pindalatoetus (ÜPP).
EL-i poolsed toetused Eesti maaelu arengusse ja põllumajandusse aastateks 2004-2006 on kokku rohkem kui 4 miljardit krooni.
EL-i poolsete toetuste saamise eelduseks on Eesti riigi ja lõplike kasusaajate poolne kaasfinantseering (v.a põllumajanduse otsetoetuste osas).
Maaelu arengukava Euroopa Komisjoni poolt kinnitatud versioon avalikustatakse Põllumajandusministeeriumi koduleheküljel paari nädala jooksul, kuid esialgse variandiga on võimalik tutvuda juba praegu interneti aadressil www.agri.ee.
Allikas: Põllumajandusministeerium.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.