Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
EMPL premeerib metsatööstuse eriala parimate lõputööde autoreid (2011-06-16 00:57:18)


16. juunil annab Eesti Metsa- ja Puidutööstuse liidu juhatuse esimees Ando Jukk üle 500-eurosed preemiad Eesti Maaülikooli metsatööstuse eriala kahe parima magistritöö autorile.

Lõpuaktus toimub algusega kell 15.00 EMÜ peahoone aulas (Kreutzwaldi 64, Tartu).

EMPL premeerib parima lõputöö autorit juba kaheksandat aastat. Sel aastal otsustas liidu juhatus tunnustada kahe töö autoreid. EMÜ magistritööde kaitsekomisjon valis tänavu parimateks lõputöödeks Tauri Arumäe „Laserskanneri andmete kasutamine takseertunnuste hindamiseks“ ja Marek Hirsi „Royal protsess“.

Tauri Arumäe magistritöö eesmärgiks oli uurida kui täpselt on võimalik tuletada laserskanneri andmetest (LIDAR) metsade oluliste takseertunnuste nagu puistu kõrguse, täiuse ja võraalguse kõrguse hinnanguid. Töö käigus selgus, et laserskanneri andmetele tuginedes on võimalik väga täpselt luua maapinna kõrgusmudel. Teisalt saab LIDARit edukalt kasutada puistu kõrguste täpseks hindamiseks ning võraalguse kõrguste hindamiseks. Samas on puistu kõrguse leidmine problemaatiline, kuna pole kindlat reeglit milline kõrguste protsentiil on kõige täpsem ja sobilikum.

Marek Hirsi tehtud lõputöö eesmärgiks oli uurida puidu kombineeritud immutusprotsessi naturaalsete õlidega, mida Skandinaaviamaades tuntakse ka Royal protsessi nime all ja selle mõju puidu omaduste muutumisele.


Uurimustööst selgus, et Royal protsess on perspektiivikas puidukaitseviis, mis tagab puidu mõõtmete stabiilsuse, hea veetõrjevõime ja parema kaitse seenhaiguste vastu. Leidis kinnitust fakt, et Royal protsessi läbinud puit omab paremat veetõrjevõimet võrreldes töötlemata puiduga.

 

 

Allikas: Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu 15.06.2011 pressiteade

 

 

Pressiteate edastas L. Keba


 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.