Kolmapäeval, 19. oktoobril korraldab Põllumajandusministeerium koostöös Eesti Toiduainetetööstuse Liidu ning Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooliga arengukava "Eesti toit" tutvustava seminari, mille eesmärgiks on anda laiemale huviliste ringile ülevaade arengukava raames senitehtud ja veel kavandatavatest tegevustest. Üritus algab Olustvere mõisas kell 10.00.
“Arengukava edu sõltub selle omaksvõtmise ulatusest, tootjate ja korraldajate konstruktiivse aktiivsuse vallandumisest ja tarbijate kaasatulekust,” ütleb põllumajandusminister Ester Tuiksoo, kes on arengukava “Eesti toit” algataja ja ühtlasi kolmapäevase seminari juht. Samuti soovitakse seminariga kaasata avalikkust ning tõsta ettevõtete huvi “Eesti toidu” raames rakendatavate tegevuste vastu. Degusteeritakse Eesti tooteid.
Seminari Eesti toit ajakava Olustvere mõisas 19. oktoobril 2005
10.00-10.30
Hommikukohv ja seminarile registreerimine
10.30-11.45
Minister Ester Tuiksoo tervitus
Eesti toidu arengukava: milleks ja kellele seda vaja on? – Ruve S'ank
Kodulehekülg kui Eesti toidu ankur – Marta Piigli
Tervislik toitumine ja tootearendus Eesti toidutööstuses – Raivo Vokk
11.45-12.45
Eesti toidutoodete degusteerimine
12.45-14.00
Eesti toidupärandist – Sirje Rekkor
Eesti maatoidu pakkumise võimalikkusest – Varri Väli
Moodsast Eesti köögist – Imre Sooäär
14.00-15.00
Test Eesti toidu tundmises
Muusikaline lõppakord
Seminarist võtavad osa ka mitmete turismitalude (Jurma Turismitalu, Västriku puhkemaja, Vaskna turismitalu, Setomaa turismitalo jt), tootjate (Kadarbiku talu, Kopra talu, Rakvere Lihakombinaat, Leibur, Saku Õlletehas, Paljassaare Kalatööstus, Saaremaa Liha- ja Piimatööstus, Salvest, Valio Eesti, Lõunapagarid jt), mittetulundusühingute (Eesti Kaupmeeste Liit, Eesti Õlletootjate Liit, Eesti Rukkiselts, Eesti Hotellide ja Restoranide Liit, MTÜ Maaturism, Tervisliku Piima Biotehnoloogiate Arenduskeskus jt) ja haridusasutuste esindajad (Kuressaare Ametikool, Tartu Kutsehariduskeskus, TTÜ).
Allikas: Põllumajandusministeeriumi 17.10.2005 pressiteade