Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Algab uuring, mille käigus kaardistatakse maaettevõtete olukord ning arengutrendid (2011-06-14 14:24:58)

Põllumajandusministeeriumi tellimusel viib Eesti Maaülikool läbi mahuka uuringu, mille eesmärgiks on kaardistada maapiirkondade ettevõtete hetkeolukord, arengutrendid ja toetusvajadused.

Saamaks teada, kuidas elab Eesti ettevõtlus maal, viib Eesti Maaülikooli majandus- ja sotsiaalinstituut Põllumajandusministeeriumi tellimusel läbi põhjaliku uuringu "Maapiirkonna ettevõtjate olukord, arengutrendid ja toetusvajadus".

Uuring on seotud Eesti maaelu arengukava 2007–2013 (MAK) investeeringutoetuste meetmetega, mille kaudu toetatakse ja arendatakse maapiirkonna ettevõtlust ning seal tegutsevate ettevõtjate konkurentsivõimet ning jätkusuutlikkust.

„Saadud tulemusi kasutatakse sisendina Maaelu Arengukava 2014-2020 koostamisel,” ütles Kai Kalmann Põllumajandusministeeriumi maaelu arengu osakonnast.

Eestis puudub kompleksne andmebaas, kust oleks võimalik saada vajalikke algandmeid iseloomustamaks ja analüüsimaks maapiirkonna ettevõtjaid. 1. veebruari 2011. aasta seisuga on Äriregistris registreeritud 152 507 ettevõtjat, kelledest 45% on registreeritud Tallinnasse.„Taoline statistiline jaotus aga maapiirkonna ettevõtjate kohta eraldi puudub, kuna riiklikul tasandil ei koguta eraldi andmeid maapiirkonna ettevõtluse kohta. Statistiliste andmete ning muu vajaliku materjali ja ülevaadete puudumine raskendab maapiirkonna ettevõtluse olukorra hindamist ja analüüsimist,“ selgitas Kalmann uuringu tellimise põhjusi.

Eesti maapiirkonna ettevõtluse vajaduste analüüsi käigus kaardistatakse maapiirkonna ettevõtluse olukord, selgitatakse välja järgmise seitsme aasta (2012–2018) arengutrendid ning analüüsitakse maapiirkonnas tegutsevate ettevõtjate toetusvajadust. Analüüsi tulemusi kasutatakse sisendina uue programmiperioodi (2014–2020) Eesti maaelu arengukava koostamisel, kujundamisel ja vajalike maapiirkonna ettevõtluse toetusmeetmete kavandamisel.
Uuringu viib läbi Eesti Maaülikool ja see valmib 3. septembriks 2012.



Allikas: Põllumajandusministeeriumi 14.06.2011 pressiteade




Teate edastas L. Keba


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.