Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaminister Keit Pentus võõrustas Pärnus Balti kolleege (2011-06-10 15:22:58)


Täna, 10. juunil kohtusid Pärnus Eesti, Läti ja Leedu keskkonnaministrid, et arutada keskkonnaalast koostööd. Pärast ametlikku kohtumist viis keskkonnaminister Keit Pentus delegatsioonid Luitemaa looduskaitsealale, kus tutvustas neile Tolkuse matkarada ja värskelt rahvusvahelise tunnustuse saanud kaitseala.

Kokkusaamise põhiteemadeks olid kaitsealade parem majandamine, merekeskkonna seisund, piiriveekogudega seonduv ning keskkonnavaldkonna rahastamine Euroopa Liidus pärast 2013. aastat.

„Balti riikidel on keskkonnaalaselt palju ühiseid teemasid ning tihti ka sarnaseid muresid. Näiteks vahetasime kolleegidega kogemusi, kuidas on kolmes riigis lahendatud merre ehitamise küsimused. Ka on meie ühine eesmärk mere keskkonnaseisundi parandamine,“ ütles keskkonnaminister Keit Pentus.

Kolme riigi delegatsioonid külastasid pärastlõunal Luitemaa looduskaitseala ning käisid läbi 2,2 kilomeetri pikkuse rabas asuva Tolkuse matkaraja. Keit Pentus andis kaitseala valitseja (Keskkonnaameti) esindajale Agu Leivitsale üle ka sertifikaadi selle kohta, et Luitemaa on arvatud Ramsari konventsiooni kohaselt rahvusvahelise tähtsusega märgalade hulka.

„Kui kultuuripärandi puhul on üheks tähtsamaks tunnustuseks UNESCO maailmapärandi nimekirja arvamine, siis looduskaitse puhul on sama oluliseks tunnustuseks Ramsari sertifikaat. Luitemaale vastava staatuse omistamine on väga suureks tunnustuseks ja märgiks, et meie kaitsealad on hästi hoitud,“ sõnas Pentus.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 10.06.2011 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.