Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartus otsitakse Euroopa põllumajandusele tulevikku (2011-06-09 00:18:59)


Euroopa Komisjon annab tuleval nädalal Tartus toimuval konverentsil ülevaate Euroopa Liidu põllumajanduspoliitika tuleviku hetkeseisust. Homme  on viimane päev konverentsile registreerumiseks.

Konverentsil „Eesti roll maailma toidusahvris” on vaatluse all ELi ühise põllumajanduspoliitika tulevik ning Eesti roll selles. , sest maailma suureneva rahvastiku tõttu on see rahvusvaheliselt tõusnud üheks põletavamaks probleemiks.

„Eesti on Euroopa ja maailma kontekstis küll väike riik, kuid meil on arvestatav potentsiaal ilma keskkonnamõjusid suurendamata oma toidutoodangu suurendamiseks,” rääkis Põllumajandusministeeriumi maaelu- ja kalanduspoliitika asekantsler Toomas Kevvai. „ELi põllumajanduspoliitika tuleviku osas on Eestil oma kindel nägemus, millel on ka üksjagu toetajaid – põllumajandus peab muutuma efektiivsemaks ja toetused sellele peavad ühtlustuma.”

Teiste seas esinevad konverentsil Euroopa Komisjoni Põllumajanduse ja Maaelu Peadirektoraadi maaelu arengu programmide üksuse juhataja Sören Kissmeyer-Nielssen, Kostas Karantininis Kopenhaageni Ülikoolist, Jana Polakova Euroopa Keskkonnapoliitika Instituudist ja Eesti esindaja FAO juures Ruve Schank.

Kolmapäeval, 15. juunil kell 10 Tartus Dorpati Konverentsikeskuses algava konverentsi korraldavad Põllumajandusministeerium, Maamajanduse Infokeskus ja Eesti Maaülikooli Majandus- ja Sotsiaalinstituut. Konverentsil osalemine on tasuta, info ja registreerimine aadressil http://www-maainfo.ee/YPPkonverents.

 

 

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 08.06.2011 pressiteade

 

 

 

 

 

Teate edastas L. Keba


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.