Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Seeder: Ootame Ukrainalt kalatollide alandamist (2011-06-03 12:11:34)


Ukraina põllumajandusminister Nikolay Pryasyazhnuk lubas tänasel kohtumisel Eesti ministri Helir-Valdor Seedriga tegeleda aktiivselt tollimaksudega seotud probleemistikuga, mis pärsib täna Eesti kala eksporti Ukrainasse.

Mullu kehtestas Ukraina ootamatult Eesti ja teiste Euroopa Liidu riikide kalale kõrged tollimaksud, mis on tugevalt pärssinud Eesti eksporti Ukrainasse.

„Probleemiks ei ole mitte liiga kõrge maksuprotsent, vaid Ukraina kehtestatud liiga kõrged kilu ja räime miinimumhinnad, mille põhjal tollimaksu arvutatakse,” rääkis Seeder. „Kala eksport Ukrainasse moodustab arvestatava osa Eesti sellesuunalisest koguekspordist, mistõttu on tekkinud kaubandustõkked Eestile tervikuna väga negatiivsed.”

Eesti on seni Ukrainasse kalatoodetest eksportinud peamiselt räime ja kilu ning kalakaubanduses on just Ukraina olnud Eesti üks suuremaid eksporttuge. Ukrainasse viiakse külmutatud kala, mis seal ümber töödeldakse.

Lisaks kala ekspordiga seotud probleemidele arutasid ministrid oma tänasel kohtumisel ka riikidevahelist koostööd. „Ukrainat huvitavad meie kogemused kalanduse arendamisel ning struktuursete reformide läbiviimisel,” märkis Seeder.

 

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 03.06.2011 pressiteade

 

 

 

 

Teate edastas L. Keba


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.