Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Nüüdsest on puidutöötlejatel investeeringutoetusi lihtsam kasutada (2011-06-03 11:37:49)


Investeeringutoetust taotlenud puidutöötlejad saavad nüüdsest toetussummad kätte enne oma investeeringute eest täies mahus tasumist.

Mai lõpus jõustus põllumajandusministri määruse muudatus, mille alusel on puidutöötlemisega tegelevatel mikroettevõtetel (saekaatrid, puidugraanulite, puusöe- või halupuidutootjad jne) oluliselt lihtsam kasutada taotletud investeeringutoetusi.

„Nüüdsest on võimalik investeeringutoetus ettevõtjale välja maksta ka enne toetatava tegevuse eest täielikku tasumist tingimusel, et tasutud on omafinantseerigu osa ning töö või teenus on ettevõtja poolt vastu võetud,“ kommenteeris Elar Neito Põllumajandusministeeriumi maaelu arengu osakonnast.


Seni kehtinud korra alusel said puidutöötlejad toetusraha oma investeeringutele alles pärast kulude täielikku tasumist. Selline nõue võis seada paljud taotlejad raskesse olukorda, sest algkapitali plaanitud investeeringute elluviimiseks ei olnud lihtne leida.


Muutunud rahastamisviis on siseriiklik lahendus, mis on suunatud Maaelu Arengukava 2007-2013 elluviimiseks mõeldud eurofondi vahendite paremale ärakasutamisele ning paindlike finantseerimisvõimaluste loomisele. Sellega muudetakse taotlejatele investeerimine lihtsamaks ja odavamaks, kuna nad ei pea enam kasutama nii palju pangalaene.
Puidutöötlejad saavad soovi korral investeeringuid ellu viia ka varem kehtinud korra alusel.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 03.06.2011 pressiteade

 

 

 

 

 

Teate edastas L. Keba


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.