Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Enamus 3500 Natura metsa taotlusest on olnud edukad (2011-06-02 00:42:28)


SA Erametsakeskusesse möödunud aastal laekunud ligi 3500 Natura 2000 taotluse põhjal makstakse tänavu välja toetusi summas 3,1 miljonit eurot. Täies mahus saab Natura toetust 2823 metsaomanikust taotlejat, osalises mahus 627 taotlejat, äraütlemisi on 35. Hektarites mõõdetuna saab möödunud aastal esitatud taotluste põhjal Natura toetuse 36687,74 ha piiranguvööndis ja hoiualal paiknevat metsamaad ja 8454,52 ha sihtkaitsevööndis asuvat metsa.


"Oleme püüdnud teha kõik endast oleneva, et iga Natura taotlus oleks edukas," kinnitas SA Erametsakeskus Euroopa Liidu toetuste üksuse juht Maris Tõnuri. Ehkki toetuse saamisel kehtivad ranged nõuded, tasub tema sõnul ametnikult nõu küsida, sest mõnel juhul on taotlejale võimalik vastu tulla. "See kehtib näiteks sündmuste puhul, mida keegi ette ei näe. 2010. aasta toetuste määramisel oli juhus, et Natura taotluse esitaja suri enne, kui talle toetuse määramise otsus tehti. Uued omanikud olid hoolsad oma pärimisdokumente korda ajama ja tänu sellele suutsime korraldada toetuse määramise pärijate kasuks," toob Tõnuri näite.


Nii mõnelgi toetuse taotlejal oleks jäänud raha saamata, kui Erametsakeskuse töötajad poleks võtnud vaevaks otsida kontaktandmeid Google´i kaudu. Alati see siiski ei õnnestu. Seetõttu annab EL toetuste üksuse juht soovituse, mis kehtib kõigi toetuste puhul: "Kehtivate kontaktandmete esitamine on ainult taotleja enda huvides. Meile on oluline, et inimest vajadusel kätte saaks, kui kas lisadokumente või täiendavaid andmeid vaja läheb."


Oma kirjadel tasuks postkontoris samuti järel käia, lisab Maris Tõnuri. "On olnud mitmeid juhuseid, et tähitud kiri saadetakse ooteaja möödudes meile tagasi, hiljem aga taotleja helistab ja küsib, miks tema toetust ei saa. Kirjale järele minnes oleks taotleja oma aega säästnud."
Mõned Natura toetuse taotlejad ei ole mõistnud, et avaldus tuleb esitada igal aastal. "Eelmiste aastate andmete põhjal toetust määrata pole võimalik, lisaks võivad andmed toetuskõlbliku metsapindala kohta erinevatel põhjustel olla muutunud. Seetõttu tuleks toetuse taotlemisel oma metsa kohta käivad andmed igal aastal üle kontrollida, et need endiselt kehtiksid."


2011. aasta Natura 2000 taotluste esitamise tähtaeg oli 23. mai. Hilinenult saab Natura toetust taotleda veel kuni 15. juunini, kuid iga hilinenud päeva eest arvestatakse toetussummast maha 1%.

 

Allikas: SA Erametsakeskuse 01.06.2011 pressiteade

 

 

Teate edastas L. Keba


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.