Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Teod (2011-05-17 00:20:05)

 

Milliste meetoditega on võimalik tigudest lahti saada?

  

Esmalt on tähtis, et aed oleks niidetud, puhas prahist, lauahunnikutest, kividest. Kui ei soovita kasutada keemilisi tõrjevahendid, siis on kõige lihtsam meetod teod lihtsalt ära korjata.

 

Interneti nõuande- ja teabeportaal www.aiandus.ee sai kirja Annelylt, kes kirjutab, et tigusid ei pea tingimata öösel taskulambi valgel püüdma, seda saab teha ka peale vihma, kui teod on massiliselt taimede tippu roninud. Tema korjas tunnikese koos abikaasaga aias tigusid ja suured joogivee pudelid said kaelani tigusid täis. Annely saatis tõestuseks meile ka pildid.

 

Pildistanud: Annely

 

Millised meetodid veel olemas on?

Heaks tigude tõrjemeetodiks on multšide kasutamine taimede ümber. Samuti ei meeldi tigudele liiva- ja tuharibad. Peenikesest killustikust tõkestusribad ei meeldi tigudele samuti, sest lõhub nende lihaselist jalga.

 

Tigudele ei meeldi teatud taimed peenras. Näiteks ei salli nad aednelki, gladiooli, iiriseid, astreid, flokse,  hortensiaid. Veel ei meeldi tigudele piparmünt, lavendel, ingver, koirohi, raudrohi, pune, salvei, porru, sibul, küüslauk.

 

Tigudele meeldib õlu. Neid saab püüda peaaegu maasse kaevatud plastpudeliga (pudelisuu tuleks mullapinnast kaks cm kõrgemale jätta), kuhu on sisse valatud õlu, mida tuleb iga päev juurde valada ja teod sellest eemaldada.

 

Õrnade noortaimede kaitsmiseks tigude eest võib kasutada pooleks lõigatud plastpudelist ümbrist.

 

 

Www.aiandus.ee, L. Keba


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.