Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
RMK ja Keskkonnaühenduste Koda sõlmisid koostööleppe (2005-10-12 09:57:15)


Keskkonna- ja looduskaitseorganisatsioone ühendav Eesti Keskkonnaühenduste Koda (EKO) ja Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) sõlmisid omavahel hea tahte kokkuleppe.

Vastavalt kokkuleppele hakatakse edaspidi regulaarselt kohtuma ja teineteist keskkonnaalastest tegevustest, plaanidest ning kaitse alla võetavatest objektidest teavitama. Lisaks abistatakse teineteist objektide kaitse alla võtmisel.

Ühtlasi lepiti kokku, et pooled teavitavad teineteist kavatsetavatest avalikest kriitilistest avaldustest ja jätavad teisele poolele võimaluse kriitikat esile kutsuva põhjuse selgitamiseks või tõstatatud probleemi lahendamiseks.
Koostöölepe loob eeldused senisest laiema ja avalikuma diskussiooni tekkimiseks keskkonnaorganisatsioonide ja riigimetsa majandaja vahel, ütles RMK peadirektor Ülo Viilup. Uute strateegiate rakendamisel saab teravamad probleemid enne selgeks rääkida. See vähendab nii keskkonnariske, kui ka tagantjärele teineteise süüdistamist.

Eesti Keskkonnaühenduste Koda (EKO) 2002. aasta kevadtalvel. Hetkel kuulub kotta 10 valitsusvälist keskkonnaühendust. Seni on EKO liikmed teinud koostööd peamiselt Eesti metsandus-, põllumajandus-  ja  energiapoliitika ning planeeringute keskkonnasõbralikumaks muutmise nimel.

Riigimetsa majandaja RMK on metsaseadusega moodustatud riigitulundusasutus, mille põhiülesanne on riigimetsa säästlik ja efektiivne majandamine. RMK kasvatab metsauuendusmaterjali, korraldab metsatöid, tegeleb metsa ja puidu müügiga ning korraldab ulukihoolet. Lisaks loob RMK looduses liikumise ja metsapuhkuse võimalusi puhkealadel ning kujundab loodusteadlikkust. RMK majandada on umbes 40% Eesti metsadest.
.

 

Allikas: RMK uudis

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.