Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Esimene EMAS ettevõte Eestis (2005-10-12 09:39:43)


Reedel, 14. oktoobril kell 15 annab Keskkonnaministeeriumi abiminister Olavi Tammemäe Keskkonnaministeeriumi 7. korrusel AS Tallinna Veele üle keskkonnajuhtimis- ja keskkonnaauditeerimissüsteemi (EMAS) registreerimistunnistuse.

EMAS on keskkonnajuhtimise vahend, mille eesmärk on motiveerida organisatsioone parandama oma keskkonnategevuse tulemuslikkust. EMASi pädev asutus Eestis on Keskkonnaministeeriumi Info-ja Tehnokeskus (ITK), kes võtab vastu ja kontrollib taotlused ning väljastab registreerimistunnistused. Samuti peab ITK registrit.

EMASi aluseks on Euroopa Liidu määrus, mis põhineb suures osas rahvusvahelisel keskkonnajuhtimise standardil ISO 14001. Lisaks standardi nõuete täitmisele tuleb organisatsioonil koostada, lasta kinnitada, registreerida ja avalikustada keskkonnaaruanne. Keskkonnaaruande eesmärk on informeerida avalikkust ettevõtte keskkonnaalastest edusammudest. EMASi rakendamine on vabatahtlik

EMAS organisatsioone (nt ettevõtted, ametiasutused) on Euroopas ligikaudu 3100. Uutest liikmesriikidest on EMAS registreeringud olemas Ungaril, Tðehhil, Slovakkial, Sloveenial ja Maltal.

AS Tallinna Vesi on esimene Eesti ettevõte, kellele taoline tunnistus väljastatakse.

Rohkem infot aadressil: www.envir.ee/emas

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 11.10.2005 pressiteade 

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.