Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kumari-nimelise looduskaitsepreemia pälvis Jaan Riis (2011-05-09 17:58:57)


Täna, 9. mail andis keskkonnaminister Keit Pentus Eesti Vabaõhumuuseumi kiigeplatsil looduskaitsekuud avades loodusemees Jaan Riisile üle Eerik Kumari nimelise looduskaitsepreemia koos looduskaitse kuldmärgiga. Preemia suurus on 2556 eurot.

“Looduse kaitsmine algab väikestest asjadest – märkamisest, tähele panemisest. Selle järel saab tulla ka aupaklik ja hooliv suhtumine loodusesse. Jaan Riis on tegus loodusemees, kes on väga paljudele inimestele selle oskuse edasi andnud,” ütles keskkonnaminister Keit Pentus. “Ta on enda ümber tekitanud lausa oma koolkonna loodushuvilistest, teadlastest, rännumeestest, kunstnikest, muusikutest ja toetajatest.”

Tartu Ülikooli geograafina lõpetanud Jaan Riis on OÜ Looduskiri juhataja ja Eesti Looduskaitse Seltsi juhatuse kauaaegne liige. Tema eestvedamisel toimuvad Rahvusraamatukogus populaarsed loodusõhtud juba alates 1999. aastast. Looduse Omnibuss sõidab ringi 2001. aastast. Aastaringselt toimuvad bussiretked koos heade juhtidega on sisukad ja meeldejäävad.

Alates 2001. aastast on Jaan Riis fotovõistluse Looduse Aasta Foto peakorraldaja. Tänavu võttis sellest osa juba 1850 looduse pildistajat üle 11 00 fotoga. Fotovõistluse parimatest töödest koostatakse rändnäitusi ja pannakse kokku „Loodusfoto aastaraamat“. Igal aastal antakse Jaan Riisi eestvõttel välja Looduse Kalendrit ja kirjastatakse kogumikke, korraldatakse näitusi ning esinemisi.

“Aga Eesti looduskaitse ei püsi ühel, vaid väga paljudel kindla visiooni ja suure tahtejõuga isiksustel, kelle tegevus väärib tunnustamist,” ütles Keit Pentus. “Täna anname taas üle ka looduskaitsemärgid – hõbedased tammelehed –, mille omanikeks saavad märkimisväärsete looduskaitseliste teenete eest Ain Erik, Lassi Karivalo, Kaja Lotman, Asko Lõhmus, Hendrik Relve, Asta Tuusti.”

Tänavune looduskaitsekuu kannab motot “Loodus on lähedal” ja kavas on rohkelt loodusega seotud ettevõtmisi. Näiteks 21. mail korraldab Keskkonnaamet üle-eestilise matkapäeva kaitsealadele. Matku juhendavad Keskkonnaameti töötajad, osavõtt on tasuta. Rahvast kutsub loodusesse ka Riigimetsa Majandamise Keskus. Loodus on lähedal!

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 09.05.2011 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.