Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIA kutsub pindalatoetusi taotlema (2011-05-09 17:54:36)


Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) alustas 2. mail pindalatoetuste taotluste vastuvõttu. Esimese nädalaga jõudsid dokumendid esitada 1985 põllumeest, ligi 14 tuhandelt on need veel laekumata.

Taotluste vastuvõtu põhiperiood kestab 23. maini. Pärast seda saab neid hilinenult tuua veel 15. juunini, aga siis väheneb toetus 1% võrra iga hilinetud tööpäeva kohta. Tänavu võib taotleda kokku 12 liiki toetusi maaharimiseks ja põllukultuuride kasvatamiseks, ohustatud tõugu loomade pidamiseks ning loomade karjatamiseks.

Taotlusi võib esitada nii elektrooniliselt e-PRIAs kui ka paberil täidetult maakondlikes teenindusbüroodes ja posti teel. Mullusega võrreldes on dokumentide laekumine aeglasem - esimese nädalaga laekus taotlusi 350 võrra vähem. Kõige arvukamalt on taotlusi laekunud Võrumaal ja Tartumaal. 220 taotlust esitati e-PRIA vahendusel.

"Ilm läks ilusaks, inimesed töötavad põllul ja aias ning küllap on see üks põhjus, miks pindalatoetuse taotluse esitamisega veel ei kiirustata," tõdes PRIA otsetoetuste osakonna juhataja Andrus Rahnu. "Taotluse vormistamist ei tohiks siiski viimastele päevadele jätta, nii tekivad paratamatult pikad järjekorrad. Kui siis ka tehnilisi tõrkeid tekib või mõni dokument vajab parandamist, võibki taotlus jääda tähtaegselt esitamata," rääkis Rahnu.

PRIA soovitab eelistada taotluse esitamiseks e-PRIAt, mis töötab ööpäevaringselt. Vältimaks järjekordades ootamist saavad kliendid broneerida aja taotluse esitamiseks büroos (kodulehe www.pria.ee<http://www.pria.ee> vahendusel või helistades infotelefonil 737 7679). PRIA maakondlikud teenindusbürood on erandkorras avatud ka laupäeval, 14. mail kl 8.30-15.00.

Pindala- ja keskkonnatoetusi makstakse selleks, et hüvitada põllumajandusmaa hooldamise kulutusi, keskkonnasäästliku tootmise eripärast tekkivaid lisakulusid ning tavatootmisega võrreldes saamata jäävat tulu. Pindalatoetuste saajad on igal aastal arvukaim PRIA toetuste sihtgrupp. Tänavuste pindalatoetuste eelarve on 159 mln eurot. Toetuste abil haritakse ja hoitakse Eestis heas põllumajanduslikus korras üle 860 000 hektari maad.

Lisainfo toetuste kohta ja taotlusvormid: www.pria.ee<http://www.pria.ee>
Infotelefon: 737 7679

 

 

Allikas: Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) 09.05.2011 pressiteade

 

 

 

 

 

Uudise edastas L. Keba


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.