Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ülikiire internet jõuab metsaküladesse (2011-05-06 20:28:53)

 
PRIA kaudu saab taotleda investeeringutoetusi ülikiire internetivõrgu väljaehitamiseks hajapiirkondadesse. Aastaks 2015 on ülikiire internet saadaval ka igas metsakülas.

“Ülikiire internetivõrgu väljaehitamine soodustab Eesti ühtlast arengut ning aitab kaasa ettevõtluse kasvule maapiirkondades ja võimaldab luua ka uusi töökohti,“ ütles põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.

Põllumajanduslik tootmine ilma kaasaegset tehnoloogiat ja internetti kasutamata ei ole enam võimalik. Seetõttu on ülikiire ehk lairiba internetiühenduse väljaehitamine seotud Eesti maaelu arengkavaga 2007-2013 (MAK), mida viib ellu Põllumajandusministeerium.

 

Lairiba internetivõrguga plaanitakse aastaks 2015 katta 100% Eesti territooriumist ja selle väljaehitamiseks jagatavate toetuste andmist koordineerivad  Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium, Põllumajandusministeerium ja Siseministeerium. Põllumajandusministeerium koordineerib võrgu väljaehitamist Eesti hajaasustusega piirkondades ning selleks jagatakse taotlejatele PRIA kaudu toetusi 6,39 miljoni euro ulatuses.

Terve riigi territooriumit katva internetivõrgu väljaehitamiseks tuleb paigaldada umbes 6000 km kaableid ja luua 1400 võrgu ühenduspunkti. Kogu töö on jagatud kaheks etapiks ning lõplik võrk valmib aastaks 2015.

Toetust saavad taotleda mittetulundusühingud ja sihtasutused, mille eesmärk on suunatud lairibaühendust võimaldava elektroonilise side võrgu loomisele ja arendamisele. Taotleda saab toetust maksimaalselt 500 000 eurot taotluse kohta ja toetusega saab hüvitada kuni 90% abikõlblikke kulusid.
Taotlusi võetakse vastu perioodil 2. maist kuni 4. juulini PRIA keskuses või veebilehel:
http://www.pria.ee/et/toetused/valdkond/kulaelu_arendamine/lairiba_2011/

 

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 06.05.2011 pressiteade

 

 

 

Uudise edastas L. Keba


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.