Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Metsa- ja puidutööstuse toodangumahu indeks kasvas I kvartalis 21 protsenti (2011-05-06 20:23:30)


Statistikaameti andmetel kasvas 2011. aasta I kvartalis puidutööstuse ja puittoodete tootmise mahuindeks võrreldes 2010. aasta 1 kvartaliga keskmiselt 21 punkti ehk mahud kasvasid keskmiselt 21% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Majanduskriisi järgselt on mahuindeks olnud kasvava trendiga, kuid jääb kriisile eelnenud rekordtasemetele siiski veel oluliselt alla. Tänavu märtsis oli indeks 97,6 punkti, mis moodustab 2006. aasta rekordtasemetest ligi 70%.

Mahukasv algas jaanuaris, tehes veebruaris läbi pisikese languse võrreldes jaanuariga, kuid kasvades uuesti märtsis. Võrreldes eelmise aastaga oli suurim kasv (29%) liimpuidu tootmises, järgnes vineeritootmine 25% ning graanulitootmine 22%-ga. Suurima toodangumahuga on tööstustest saematerjali tootmine, mille mahud kasvasid 13%.

Enamuses puidutööstuse harudes tegutsevad ettevõtted on planeerinud, et käesoleva aasta mahukasv saab kindlasti olema mullusest väiksem, ent siiski oodatakse sel aastal mullusest suuremat toodangumahtu. Tootmisharude keskmine kasv jääb ilmselt aasta lõikes 10% piirimaile. (Lähemalt lisatud ülevaates)

Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit on metsamajandamise ja puidutöötlemise valdkonnas tegutsevaid ettevõtteid ühendav organisatsioon. Liidu liikmete osakaal kogu metsa- ja puidutööstussektoris moodustab üle 2/3. Metsa- ja puidutööstus on üks suurematest töötleva tööstuse harudest Eestis ning puidupõhiste toodete eksport moodustab 16% Eesti ekspordimahust.

 

 

Allikas: Eesti Metsa- ja Puidutööstuse liidu 06.05.2011 pressiteade

 

 

 

 

Uudise vahendas L. Keba


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.