Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tallinnas avatakse kompostimisväljak (2005-10-10 23:51:39)


Mustamäe
Haljastuse AS, Tallinna Keskkonnaamet ja abilinnapea Jüri Ratas avavad neljapäeval, 13. oktoobril kell 15.00 Tallinna linna esimese avaliku aia- ja pargijäätmete kompostimisväljaku.

Aia- ja pargijäätmeid hinnaga 250 kr/t, millele lisandub käibemaks, võetakse vastu nii eraisikutelt kui ka juriidilistelt isikutelt. Toormaterjalis ei tohi peale aia- ja pargijäätmete olla muid lisandeid rohkem kui 10%. Kui neid on visuaalsel hinnangul rohkem kui 10%, on operaatoril õigus küsida kõrgemat hinda. Jäätmeid võetakse vastu tööpäeviti kl 8-18, kevadel (aprillis, mais) ja sügisel (septembris, oktoobris, novembris) ka laupäeviti.

Keskkonnaametit kureeriva abilinnapea Jüri Ratase sõnul on tegemist igati kaasaegse kõrgtehnoloogilise kompostimisväljakuga, mis ei häiri ümbruskonna elanikke ega reosta keskkonda.


Rahumäe tee 5a kompostimisväljaku rajamise eeltöödega alustas Tallinna Kommunaalamet 2001. aastal, esitades maa-ala munitsipaliseerimistaotluse Tallinna Säästva Arengu ja Planeerimise Ametile. 2003. aastal likvideeriti Tallinna Kommunaalameti tellimusel maa-alal endise Flora kemikaalilao jääkreostus ja tasandati pinnas. 2004. aastal ehitati kommunaalameti tellimusel krundile piirdeaed ja paigaldati valvesüsteem. Rahumäe tee 5a maa-ala munitsipaliseeriti 2004. aasta aprillis ning selle valitsejaks määrati Tallinna Kommunaalamet, alates jaanuarist 2005 Tallinna Keskkonnaamet.
Koos Tallinna Maa-ametiga viidi 2005. aasta kevadel läbi konkurss kasutusõiguse andmiseks Rahumäe tee 5a maa-alale. Konkursi võitis Mustamäe Haljastuse AS, kes pakkus väikseimat aia- ja pargijäätmete vastuvõtuhinda.


Allikas: Tallinna Linnavalitsuse 10.10.2005 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.