Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eestis arutati Läänemere riikide kalandusalase koostöö võimalusi (2011-05-04 15:46:13)


Tallinnas kohtusid 02.-03.mail Läänemere-äärsete Euroopa Liidu (EL) liikmesriikide ning Euroopa Komisjoni kalandusadministratsioonide delegatsioonid, et arutada Läänemere kalanduspoliitika tulevikku.

EL Läänemere-äärsete riikide senine kalandusalane koostöö ei ole olnud  pidev ja ühiselt planeeritud. Eesti Põllumajandusministeeriumi algatusel  kohtusid selle nädala alguses seitsme Läänemere riigi (va. Saksamaa) ning Euroopa Komisjoni kalanduseksperdid, et leida ning kaardistada erinevate riikide ühised huvid ning koostöövõimalused.

Kahepäevasel seminaril keskenduti aruteludes kalanduse rahaliste vahendite tulevikule, kalanduspiirkondade säästvale arengule ning kalandusega seotud võrgustike arendamisele.

Põllumajandusministeeriumi kalandusosakonna juhataja Madis Reinup: “Kohtumise üheks eesmärgiks oli õppida tundma erinevate riikide kalanduse korraldust ning seeläbi paremini mõista erinevate riikide probleeme ja vajadusi. Kuigi kõik siinse regiooni riigid jagavad ühist Läänemerd ja selle kalaressurssi, on kalanduse üldine korraldus ning kalamajanduse struktuur riigiti väga erinev.“

Reinupi sõnul tõdeti seminaril ka seda, et kalandusega seotud probleemid on Läänemere-äärsetel riikidel tihti küll sarnased, kuid lahendused neile on väga erinevad.

Seminaril kogutud info ja andmed on suureks abiks Euroopa Kalandusfondi 2014-2020 eesmärkide ja poliitika kujundamisel. Arvestades kõikide riikide eripärasid, on EL kalanduspoliitika planeerijatele suureks väljakutseks koostada Läänemere riikidele ühtne ja sobilik korralduslik raamistik.

Euroopa Kalandusfondi eesmärke viib Eestis ellu ning aitab planeerida Põllumajandusministeerium ning selle rahalisi vahendeid on võimalik taotleda läbi Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA).

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 04.05.2011 pressiteade

 

 

 

 

 

Uudise vahendas L. Keba


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.