Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaminister Keit Pentus kohtus keskkonnaühendustega (2011-04-28 13:38:30)


Keskkonnaministri ja keskkonnaühenduste ümarlaual arutati metsanduse, looduskaitse ja merealade planeerimise teemasid.

Keskkonnaminister Keit Pentus ütles toimunud ümarlaual, et peab oluliseks küsida kõigi olulisemate keskkonna valdkonna teemade osas arvamust ka konkreetses valdkonnas tegutsevatelt vabaühendustelt. “Ootan vabaühendustelt argumenteeritud ja sisukat kaasamõtlemist ja hindan nende kogemusi ja valmisolekut kaasa lüüa,” selgitas keskkonnaminister Keit Pentus.

Ümarlaual arutati muuhulgas mereala planeerimise ja metsanduse teemadel ning looduskaitse arengukava väljatöötamisel.

“Mereala planeerimisel tuleb vaadata võimalikult suurt ala tervikuna. Ei tohi lasta tekkida olukorral, kus üksikute tükkide kaupa hakataks väljastama lubasid merre rajatiste püstitamiseks ning kogu mereala kui tervik jääb läbi planeerimata ja mõjud merekeskkonnale läbi analüüsimata,” selgitas Keit Pentus. Eesti keskkonnaühendused on teinud varasemalt ettepaneku lahendada mereala planeering maakondade lõikes, pidades võimalikuks ka mitme maakonna koostöös tehtavaid planeeringuid.

Metsanduse valdkonna arengutest rääkides pidasid nii keskkonnaminister kui ühenduste esindajad oluliseks Eesti metsade mitmekesisuse hoidmist. Keskkonnaminister rõhutas vajadust senisest rohkem tähelepanu pöörata erametsaomanikele. „Erametsaomanikke tuleb nõustada, nende teadlikkust tõsta, sest ka nemad vastutavad oma metsa vastutustundliku majandamise ja hooldamise eest,” leidis keskkonnaminister Keit Pentus.

Keskkonnaühendused pidasid oluliseks ka looduskaitse arengukava uuendamist.

Eesti Keskkonnaühenduste Kojast olid kohtumisel esindatud Eesti Ornitoloogiaühing, Pärandkoosluste Kaitse Ühing, Eestimaa Looduse Fond, Eesti Roheline Liikumine, Säästva Eesti Instituut, Nõmme Tee Selts, Eestimaa Looduse Fond ja Eesti üliõpilaste keskkonnakaitse ühing"Sorex".

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 28.04.2011 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.