Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Soe sügis jätkub (2005-10-06 18:46:43)

Tartu sõltumatu ilmaennustaja Marko Kaasiku värskeim prognoos lubab jätkuvat lõunavoolu ja seega keskmisest 4-5 kraadi soojemat ilma.

Autor koostab nelja kuu ennustused
California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoosi aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.

Väljavõte 5. oktoobri ennustusest:
"Kõrgrõhuala keskpunktiga Loode-Venemaal ja tagalaga kaugel Aasia steppides ei ilmuta väsimise märke, vaid kogub üha jõudu. Madalrõhkkonnad Põhja-Atlandil on sügiseselt aktiivsed, kuid kõrgrõhuala valdustesse neil asja pole. Teravneva vastasseisu tõttu hoogustub veelgi sooja õhu juurdevool Vahemerelt, mis peaaegu kompenseerib kiiresti väheneva päikesekiirguse. Neljapäeval ja reedel on oodata edelatuult kiirusega 1–5 m/s. Lääne- ja Põhja-Eestis on taevas küllaltki pilves, mistõttu nii öised kui päevased õhutemperatuurid on 8–12 kraadi piires. Seal võib sadada nõrka hoovihma. Kagu-Eestis on ilm vahelduva pilvisusega ja kuiv, sooja öösel 5–10 ja päeval 11–17 kraadi. Laupäeval ja pühapäeval on oodata vahelduva pilvisusega ilma, puhub kagu- ja lõunatuul kiirusega 1–6 m/s. Sooja on öösel 5–11 ja päeval 12–17 kraadi. Esmaspäeval ja teisipäeval surub madalrõhkkond läänest tugevamalt peale, mille tulemusena lõunatuul tugevneb 4–9 meetrini sekundis. Ilm on vahelduva pilvisusega, peamiselt saartel võib hoovihma sadada. Sooja on öösel 6–12 ja päeval 12–17 kraadi. Kolmapäeval-neljapäeval ulatub Lääne-Eestini madalrõhulohk. Seal on oodata pilves selgimistega ilma ja sagedasi vihmahooge, ida pool on ilm vahelduva pilvisusega ja peamiselt kuiv. Puhub lõunatuul kiirusega 3–10 m/s, sooja öösel 6–12 ja päeval 10–15 kraadi."

NB! Nädalaennustust tasub vaadata tihemini, sest ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sinna aeg-ajalt parandused.

Ilmaennustused on alati käepärast portaali rubriigis ILM: www.aiandus.ee/ilm.php

Väino Eskla


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.