Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti Ornitoloogiaühing kutsub huvilisi lihavõtte linnuvaatlusele (2011-04-14 15:22:33)

 

Kevad on parim aeg meid ümbritseva linnuelu jälgimiseks. Alanud rändlindude saabumine peaks rõõmustama küll igat loodusest hoolivat inimest. Nii korraldabki siinne suurim linnuhuvilisi koondav organisatsioon Eesti Ornitoloogiaühing (EOÜ) juba 1998. aastast igakevadist lihavõtte linnuvaatlust.

Selle ürituse eesmärk ei ole teaduslik, vaid soov meelitada ühel nädalavahetusel linde vaatlema võimalikult suur hulk inimesi. Tänavune lihavõtte linnuvaatlus toimub juba järgmisel nädalavahetusel – 23. ja 24. aprillil.

Lihavõtte linnuvaatlusel osalemine on imelihtne – tuleb vaid nende kahe päeva jooksul kohatud linnuliigid kirja panna ning püüda ligikaudselt hinnata ka nende arvu. Kaasalöömine ei eelda suurepärast määramisoskust ning piisab kõige tavalisemate suleliste tundmisest. Samuti pole oluline linnuretke kestvus ning koht – linde võib kirja panna nii koduaias igapäevaste toimetuste kõrvalt kui ka suuremal alal ringi sõites. Kindlasti peaks loodusesõber edastama tulemused üksnes nende linnuliikide kohta, kelle määramises ta oli kindel. Kõigil linnuhuvilistel on võimalik osaleda ka EOÜ ja kohalike linnuklubide poolt korraldatud retkedel, mille kohta avaldatakse täpsem info järgmise nädala alguses EOÜ kodulehel www.eoy.ee. Esmased kokkuvõtted lihavõtte linnuvaatlusest tehakse juba paar päeva hiljem, mistõttu palume võimalusel oma vaatlustulemused Eesti Ornitoloogiaühingule edastada hiljemalt lihavõtte linnuvaatlusele järgneval esmaspäeval. Lõplikud kokkuvõtted tehakse mai alguseks.

 

Eesti Ornitoloogiaühingu pressiteade, 14.04.2011

 

 

 

Vahendas L. Keba


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.