Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
40. nädal on üleriigiline leivanädal (2005-10-05 19:18:05)

 

3.-9. oktoobrini toimub üle-eestiline leivanädal “Rukkileib meie laual”. Leivanädala eesmärgiks on pöörata tähelepanu rukkileiva tähtsusele toidulaual ja suunata eelkõige laste tervislike toitumisharjumuste kujunemist.

VIII üle-eestilise leivanädala fookuses on laste tervisliku toitumise edendamine. Üritusele eelnes lastele mõeldud raamatu, CD, kassetti ja kahe õppefilmi tootmine. Sel aastal antakse välja kordustrükk I-IV klassile mõeldud õppematerjal-vihikust ning jagatakse 6000 helkurit. Lisaks hõlmab prgramm laste rinnamärki “Hea leivasööja”, plakateid, seminare, leivameetrit, mis kleebitakse seinale, et laps saaks siis oma kasvamist mõõta. Erinevate ürituste raames saavad sõna terviseedendajad ja leivatööstused.

Koolid ja lasteaiad on iga-aastase leivanädala omaks võtnud ja planeerivad selleks varakult tegevusi. Aastal 2004 viis leivanädalat aktiivselt läbi 10 Eesti pagaritööstust ja erinevatel üritustel osales üle 10 000 lapse.

Sel aastal pannakse leivanädalale punkt Lääne-Virumaal Tamsalus. Tavapäraselt kuulub lõpuürituste juurde kultuuriprogramm ja aktiivsemate leivanädalast osavõtjete tunnustamine. Põhiürituseks on kujunenud lõikustänupüha jumalateenistus ja rukkileiva õnnistamine. Igal
leivanädalal viiakse eestimaine rukkileib ka Eesti Vabariigi presidendile, nii oli ka seekord 4. oktoobril.

Leivanädal on 1998. aastast alguse saanud üleriigiline tervisliku toitumise kampaania, mille eesmärgiks on suunata tähelepanu rukkileivale kui tervisliku ja krooniliste haiguste riski ennetavale toiduainele.


Leivanädala patrooniks on 2000. aastast hr. Toomas Savi.
Leivanädala korraldaja Eesti Leivaliit osaleb ka 2.-4. novembril toimuval 11. Tallinna Toidumessil, kuhu on oodatud üle 100 ettevõtte üle maailma ning külastajate prognoos on 10 000.

Lisainfo: Urmas Nurk, tel 528 8805.

 

Allikas: Eesti Leivaliidu 05.10.2005 pressiteade.



Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.