Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Vabatahtlikud metsakoristajad kogusid 92 tonni prügi (2005-10-03 19:23:33)


MTÜ Timur ja Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) koostööna korraldatava metsakoristuskampaania Mets puhtaks! käigus koristasid 1100 vabatahtlikku üle Eesti metsadest 92 tonni prügi.

”Teeb rõõmu, et prügi hulk metsades on hakanud vähenema,” arvas kampaania RMK poolne koordinaator, metsamajanduse keskkonnajuht Toomas Väät. “Ilmselt saab selle panna keskkonnateadlikkuse kasvu arvele ja tõenäoliselt on oma mõju avaldanud ka kohustuslik prügiveolepingute sõlmimine.”

Tundub siiski, et suuremate asumite ümbruses kohustuslik prügiveolepingute sõlmimine veel ei mõju: Tallinna ümbrust haldavas Viimsi metskonnas korjati prügi kokku 50 tonni ehk üle poole tänavusest kogusest.

Huvitavamatest leidudest võiks nimetada korralikult kilekottidesse pakitud komposti ja viit tonni kilesse pakitud rediseid, mis leiti Tallinna lähistelt. “Kui need oleksid olnud lahtisel kujul, poleks need loodusele olulisi probleeme tekitanud. Aga väga raske on mõista, miks oli vaja looduses lagunevad jäätmed enne metsa viimist kilesse pakkida,” ütles Toomas Väät.

Traditsiooniliselt leiti kõige rohkem joogitaarat ja autokumme. Suur oli ka kodutehnika (pliidid, külmkapid) osakaal. Märkimisväärses koguses leiti mobiiltelefone. Muuhulgas tuli metsa alt välja ka töökorras seinakell, mis leidmise hetkelgi aega näitas.

Kampaania Mets puhtaks! toimus tänavu viiendat korda. “Kindlasti jätkame sellega ka edaspidi,” ütles MTÜ Timur projektijuht Helvin Kaljula.

Lisainfo: Helvin Kaljula, MTÜ Timur projektijuht, tel 5665 4319; www.timur.ee.


Allikas: Riigimetsa Majandamise Keskus


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.