Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Toidupanga mündikampaania kogus 1226054 krooni (2011-03-31 16:48:23)


Täna toimunud pressikonverentsil avalikustati Toidupanga mündikampaania lõplik annetuste koguarv, milleks kujunes 1226054 krooni. Kogutud raha kasutab Toidupank kohalike Toidupankade tegevuse toetamiseks.

Raha koguti oktoobrist kuni jaanuari lõpuni kestnud kampaania käigus kokku rohkem kui 800 erinevas annetuspaigas ning annetusi tegi 167 erinevat ettevõtet. Toidupangale tulid appi kampaaniat korraldama Eesti Pangaliit, AS G4S Eesti, Eesti Kaupmeeste Liit ja Teeme Ära kodanikuliikumine. Kogutud rahast 80% läheb Eesti Toidupanga laienemise toetuseks ning 20% edasiste Teeme Ära algatuste toetuseks.

"Meil on äärmiselt hea meel, et saime omalt poolt Teeme Ära toimkonnaga selle kampaania organiseerimisel ja Toidupanga laiemal tutvustamisel Eestis kaasa lüüa. See laiendas kõvasti meie kõigi silmaringi ja soovime omalt poolt kogu südamest Toidupangale tuult tiibadesse," sõnas Teeme Ära eestvedaja Eva Truuverk.

Toidupanga juht Piet Boerefijn hindas nii mündikampaaniat kui esimest tegevusaastat igati kordaläinuks ning usub, et areng siin ei peatu, vaid läheb hooga edasi: *"Kui 2010 aastal jagasime Tallinnas ja Tartus laiali 10 000 toidukastitäit toiduaineid, siis 2011. aastal loodame suurendada seda numbrit veel kolm korda." Tuues välja ka selle, et toidupanga meeskond tegutseb selle nimel, et järgmise kolme aasta jooksul oleks Eestimaa igas maakonnas üks toidupank. *"Ida­Virumaa ja Harjumaa vajaks isegi kaht või kolme toidupanga filiaali," lisas Boerefijn.

Aastale tagasi vaadates tõstis Boerefijn esile ka edukat toiduannetuskampaaniat koostöös Rimi ja Prisma kauplustega, mille käigus pakuti kõigile Eesti inimestele võimalus Toidupanga kaudu puudustkannatavatele peredele ise toidupakke koostada ja annetada. Nõnda kogunes kokku 25 500 ühikut erinevaid toiduaineid, nagu näiteks konservid, kommipakid, kuivained, õli või mesi, mis kõik puudustkannatavatele peredele üle Eesti laiali jagati.

Mündikampaania raames kogutud raha eest plaanib Toidupank soetada kohalikele Toidupankadele olulisi abivahendeid oma igapäevase töö tegemiseks:

Tallinna Toidupank vajab suurt kaubikut. Rakvere Toidupank loodab peagi saada arvuti (koos tarkvaraga). Puudu on veel suuri riiuleid ning samuti väike kaubik toidukaupade vedamiseks. Narva Toidupangas on vaja kontoritehnikat – tarkvaraga varustatud arvutit ja printerit. Tartu Toidupank oleks samuti rõõmus tarkvaraga varustatud arvuti ning printeri üle, kuid peale selle on puudus suurtest külmikutest, kaanega plastmasskastidest ning suurest kaalust, millega saaks toitu täis kaste hiljem kaaluda. Viljandi Toidupank on otsimas väikest kasutatud kaubikut. Põlva Toidupank vajaks kaubakärusid, riiuleid, külmkappi ja külmkirstu ning 140­liitrilist prügikonteinerit. Pärnu Toidupank ootab pikisilmi paari külmkappi, samuti oleks neil vaja väikest kaubikut. Jõhvi Toidupangas oleks vaja paari suurt kaubakäru, külmikuid, riiuleid ja 140­liitrilist prügikonteinerit. Haapsalu Toidupank otsib omale samuti väikest kaubikut.

"Meie eriline tänu kuulub kõikidele koostööpartneritele ja vabatahtlikele, kes on Toidupanka selle esimese tegevusaasta jooksul märganud, oluliseks pidanud ning nõu ja jõuga appi tulnud. Partnerid ei varusta Toidupanka mitte üksnes toiduga, vaid aitavad samuti tegutsemiseks vajalike rahaliste ressursside, transpordi ja ruumidega. Partnerite kaudu leiame sageli uusi vabatahtlikke – inimesi, kes ei pea paljuks kord nädalas appi tulla. Seetõttu täname siinkohal südamest kõiki meie vabatahtlikke, kellest paljud pärast töö­ või koolipäeva järjekindlalt abis käivad," sõnas Toidupanga koostöövõrgustiku juht Piet Boerefijn.

Toidupanga mündikampaania annetustünnidest aga avastasid inkasseerijad suure hulga eksootilisi münte, millest AS G4S Noorteklubi liikmed tegid eraldi näituse, uurides välja pea kõikide müntide päritolumaad. Teiste hulgas avastati annetustünnidest münte, mis pärit Mauritiusel, Namiibiast, Kaimaani saartelt, Singapurist, Bangladeshist, Uus-Meremaalt, Peruust, Brasiiliast, Jugoslaaviast, Hong Kongist, Pakistanist, Tsiilist, Hiinast ja mujalt kokku leiti 68st erinevast riigist pärit münte. Osad annetused olid ka väga eakad - pärinedes rohkem kui sajandi tagant Venemaalt, või esimese Eesti Vabariigi päevilt. Toidupank ootab ettepanekuid avalikelt kohvikutelt ja asutustelt, kes oleksid valmis näitust enda juures võõrustama, et rohkem eestimaalasi sellest osa saaksid.

Toidupank on asutatud 2010. aasta märtsis Eesti-Hollandi Heategevusfondi Päikeselill ja Swedbanki poolt. Toidupanga tegevust toetab 2010. ja 2011. aastal Avatud Eesti Fond.

 

Allikas: www.toidupank.ee

Uudise edastas L. Keba


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.