Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Linnalinnuvaatlusel osutus liigirikkaimaks Tallinn (2011-03-28 00:55:31)

 


Hallhaned 27.03.2011 linnalinnuvaatlusel Haapsalus.

Foto: Tarvo Valker


Pühapäeva, 27. märtsi varahommikust kella üheni päeval olid linnuvaatlejate huviorbiidis meie linnalinnud. Juba 2002. aastast korraldatava ürituse eesmärgiks on juhtida tähelepanu meie linnakeskkonnas leiduvale elurikkusele ning alanud rändlindude saabumisele.

Seekordsel linnadevahelisel linnuvõistlusel oli osavõtjaid enam kui 60 ning neid jagus Mõisakülast ja Kallastest kuni pealinna Tallinnani välja. Kokku vaadeldi täna ennelõunal linde 14 Eestimaa linnas.

Huvilised märkasid linde 86 liigist ehk 13 sulelise võrra vähem kui aasta varem. Võrreldes mullusega osutusid tavapärasest lühemaks liiginimekirjad peaaegu kõigis linnades, mida põhjustas nii suhteliselt hiline kevad kui tuulisevõitu ilmaolud. Sellele vaatamata kohati mitmeid kevadekuulutajaid, nagu raba-ja hallhani, kuldnokk, põldlõoke, kiivitaja ja metsvint. Paigalindudest olid huvipakkuvamateks leidudeks laanepüü, kõrvukräts, kodukakk ja tamme-kirjurähn.

Kõige enam linnuliike märgati Tallinnas, kus nähti-kuuldi 49 linnuliiki. Pealinna kõrval osutusid liigirikkaimateks Lääne-Eesti linnad – Haapsalu (48) ja Kärdla (47). Sisemaal asuvatest linnadest oli tavapäraselt pikim liiginimekiri Tartul, kus saadi kirja 41 linnuliiki.

Linnadevaheline linnuvõistlus toimub igal kevadel märtsikuu viimasel pühapäeval ja seda korraldab Eesti suurim linnuhuvilisi koondav organisatsioon Eesti Ornitoloogiaühing.


Allikas: Eesti Ornitoloogiaühingu pressiteade, 28.03.2011

 

Vahendas L. Keba


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.