Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Täna on ülemaailmne veepäev (2011-03-22 13:20:48)


Täna, 22. märtsil tähistatakse ülemaailmset veepäeva, mille eesmärk on juhtida üldsuse tähelepanu aktuaalsetele veealastele probleemidele ja propageerida säästvat veeressursside majandamist.

Veepäev rõhutab igal aastal ühte aspekti veeküsimustes. Selle aasta veepäev keskendub üha rohkem linnastuva inimkonna veevajaduste rahuldamise küsimustele. Veepäevaga juhitakse üldsuse tähelepanu kiirele linnaelanike kasvule ja tööstuse suurenemisega kaasnevatele mõjudele, kliimamuutustest põhjustatud ebakindlusele ning konfliktide ja loodusõnnetuste mõjule linnade veesüsteemidele.

„Tänavuse veepäeva eesmärk on julgustada ja kutsuda valitsusi, organisatsioone, kogukondi ja üksikisikuid üles osalema aktiivselt veemajanduse probleemide teadvustamisel ja lahendamisel,“ ütles
Keskkonnaministeeriumi veeosakonna juhataja Karin Kroon. „Oluline on siinkohal rõhutada fakti, et esimest korda inimkonna ajaloos elab enamus maailma elankkonnast linnades ning elanikkond kasvab linnades kiiremini kui elanikkonda teenindav infrastruktuur,“ märkis ta.

Käesoleval aastal korraldab Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut koos Eesti Veeühinguga 23. märtsil konverentsi, mis ühendab veepäeva ja meteoroloogiapäeva tähistamise. Sellest lähtuvalt on korraldatava konverentsi teemaks "Kliima ja vesi".

Veepäeva tähistamise idee pärineb 1992. aastal Rio De Janeiros toimunud ÜRO keskkonna ja arengu konverentsilt ning esimest veepäeva tähistati 22. märtsil 1993.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 22.03.2011 pressiteade

 

Vahendas L. Keba


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.