Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Valgamaal ja Saaremaal laiendati kaitsealasid (2005-09-29 18:23:57)


Vabariigi Valitsus kiitis 29. septembril heaks kahe Valgamaa ja ühe
Saaremaa kaitseala uuendatud kaitse-eeskirjad.

Valgamaal Hummuli vallas asuv 349-hektariline Koorküla looduskaitseala on osaliselt olnud kaitse all juba 1964. aastast. Nüüd heaks kiidetud määrus laiendab nimetatud kaitseala, mis on mõeldud sealsete järvede, rabade, vanade loodusmetsade ja rohunditerikaste kuusikute kaitseks.
Koiva-Mustjõe maastikukaitseala jääb Valga- ja Võrumaa piirimaile. 430 hektari suurune maastikukaitseala moodustati 1957. aastal. Nimetatud ala laiendatakse 1242 hektari võrra. Kaitstavad elupaigatüübid Koiva-Mustjõel on jõed ja ojad, kuivad nõmmed, niidud, niiskuslembesed kõrgrohustud, lamminiidud, puisniidud, sood ja rabad ning laialehised lammimetsad.

Saaremaal Kaarma ja Salme vallas paiknevad Järve luited on kaitse all 1959. aastast. Olemasolevat kaitseala laiendatakse 50 hektari suuruse riigile kuuluva metsamaa võrra, kus asuvad ulatuslikud kaitsealuste liikide kasvualad. 95-hektarilise ala eesmärgiks on tervikliku luidetesüsteemi, liivaranna ja kaitstavate koosluste ning taimeliikide kaitse.

Kõikidel eelpoolnimetatud kaitsealadel kehtib nüüdsest uus kaitse-eeskiri.

Kaitsealade pindaladest kuulub suurem osa oma loodusväärtuste tõttu Natura 2000 võrgustikku. Alad jagunevad sihtkaitse- ja piiranguvöönditeks. Sihtkaitsevöönd on kaitseala maa- või veeala seal väljakujunenud või kujundatavate looduslike ja poollooduslike koosluste säilitamiseks. Piiranguvöönd on kaitseala maa- või veeala, kus majandustegevus on lubatud, arvestades Looduskaitseseadusega sätestatud kitsendusi.

Lisainfo: Liina Vaher, Keskkonnaministeeriumi looduskaitse osakonna spetsialist, tel 626 6887; e-post liina.vaher@envir.ee.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 29.09.2005 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.