Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaprojektide toetamiseks on avatud uus üle-euroopaline taotlusvoor (2011-03-07 14:36:45)


Taas on avatud üle-euroopaline taotlusvoor keskkonnaprojektide kaasrahastamiseks LIFE+ programmist, mille eesmärk on tõhustada nii otseseid looduskaitselisi tegevusi kui ka keskkonnapoliitikate väljatöötamist ja rakendamist.

“LIFE+ programmist kaasrahastatakse näiteks selliseid projekte, mis hõlmavad kliimamuutusi, vett, õhku, mulda, linnakeskkonda, müra, kemikaale, keskkonda ja tervist, loodusvarasid ja jäätmeid, metsi jne,” ütles Keskkonnaministeeriumi välisfinantseerimise osakonna peaspetsialist Annika Varik.

Oodatud on innovaatilised projektid, mis sisaldavad uuenduslikke katse- ja demonstratsioonitegevusi ning keskkonnaalast teavitust. Taotlusi võivad esitada mittetulundusühingud, omavalitsused, riigiasutused, äriühingud.

Programmi tutvustamiseks korraldab Euroopa Komisjon Keskkonnaministeeriumis 16. märtsil infopäeva. Projektitaotlused tuleb Keskkonnaministeeriumile esitada hiljemalt selle aasta 18. juuliks.

LIFE programm algus 1992. aastal. Eesti on olnud sealt raha taotlemisel edukas, toetusi on saanud 17 projekti kogusummas üle 8,9 miljoni euro (üle 140 miljoni krooni).

LIFE+ on jätkuks LIFE programmile ja selle kaudu toetatakse keskkonnaprojekte ajavahemikul 2007–2013. Siiani on LIFE+ programmist Eestis kaasrahastatud 6 projekti summas 4,1 miljonit eurot (üle 64 miljoni krooni). Nende projektidega on algatatud ohtlike ainete vähendamist Läänemerel; Alam-Pedja vanajõgede ja nende elustiku ennistamist, suure rabakiili ja mudakonna kaitset; metsatulekahjude ennetamist; keskkonnaseire tõhustamist jne.

Taotlejatena on LIFE+ programmist toetust saanud Balti Keskkonnafoorum, Eesti Loodushoiu Keskus, Keskkonnaamet, Erametsakeskus, Tallinna Tehnikaülikool ja Eesti Energia.

“Euroopa Komisjon on Eestit tunnustanud kui edukat LIFE+ projektide rakendajat,” ütles Varik. “Näiteks jõudis Eesti oma projektidega 2009. aastal lõppenud paremate üle euroopaliste projektide hulka. Meid tunnustati harivesiliku kaitse korraldamise eest Läänemere-äärsetes riikides ning must-toonekure ja konnakotkaste kaitse korraldamise eest Eestis.”

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 07.03.2011 pressiteade

 

Vahendas L. Keba


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.