Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Minister kohtus põllumajandustootjate esindajatega (2005-09-27 19:24:47)


27. septembril kohtus põllumajandusminister Ester Tuiksoo Põllumajandustootjate Keskliidu Nõukoguga, arutamaks osapoolte võimalikke variante, kuidas maksta välja ikalduskahju hüvitised ning kütuseaktsiisi kompensatsioon.

“Põllumajandustootjate Keskliidu näol on tegemist tugeva esindusorganisatsiooni ja meie jaoks ka aruka sotsiaalparneriga, kust tulevad asjalikud ettepanekud,” ütles pärast kohtumist põllumajandusminister Ester Tuiksoo.

Põllumajandusministeerium on hetkel seisukohal, et kütuseaktsiisi tõusu hüvitamine saab toimuda vaid 2005. aastal juba esitatud taotluste ja pindade alusel. “Praegu on Põllumajandusministeeriumis töös variant, mis lubaks aktsiisimäära kompenseerimiseks teha lisaväljamakse ühtse pindalatoetuse taotlusel märgitud pindadele, diferentseerides makset vastavalt maakasutusviisile,” ütles minister Tuiksoo põllumajandustootjatele. Kohtumisel arutati ka Põllumajandustootjate Keskliidu ettepanekut kompenseerida kütuseaktsiis tegelikult kulutatud koguste alusel. Mõlema variandi puhul tuleks leida lahendus mitmele takistavale probleemile.

Kütuseaktsiisi hüvitamine toimuks sarnaselt ikalduskahjude hüvitamisele läbi Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA).

Taotluse ikalduskahju hüvitamiseks saavad esitada Harju, Rapla, Ida-Viru, Jõgeva ja Tartu maakonna kartuli- ja köögiviljakasvatajad ning Harju, Hiiu, Pärnu, Tartu, Valga, Viljandi ja Võru maakonna marja- ja puuviljakasvatajad, kes esitasid õigeaegselt kahjuteatise.

Tootjad peavad esitama taotluse PRIAle. Maaparandusbürood edastavad kontrollitud teatised samuti PRIAle ning teevad nende kahe olemasolul väljamakse, mille suurus tuleneb eraldatud summast ja proportsionaalselt hüvitatavast kahjust.

Põllumajandustootjate esindusorganisatsioon esitas põllumajandusministrile omapoolsed ettepanekud, mida ministeerium lähiajal arutab.

Valitsuses 15. septembril heakskiidetud 2005. aasta lisaeelarvest saavad maaettevõtjad toetust ikalduskahjude hüvitamiseks, kütuse kompenseerimiseks ning loomsetest jäätmetest vabanemiseks.

Lisainfo: Liina Lepik, Põllumajandusministeeriumi avalike suhete osakond, tel 625 6110; 506 2169; Üllas Hunt, Eestimaa Põllumajandustootjate Keskliidu juhatuse esimees, tel 600 8616; 518 3486.


Allikas: Põllumajandusministeeriumi 27.09.2005 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.