Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Teaduskeskus Evika sai raha kartuliuuringute jaoks (2005-09-23 20:11:23)


Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) rahastab oma 9. septembri otsuse alusel EPMÜ taimebiotehnoloogia uurimiskeskuse EVIKA rakendusuuringut „Parandatud omadustega kartuli meristeemkloonide loomise tehnoloogia väljatöötamine“.

EVIKA vanemteadur Katrin Kotkas lausus, et uuringu eesmärgiks on välja töötada tehnoloogia, mille tulemusena saab luua kõrgesaagilised ja haiguskindlamad kartuli meristeemkloonid. Tema sõnul valitakse välja kartuli lehemädanikule vastupidavamad kloonid või kõrge tärklisesisaldusega kloonid. Hoolikalt valitud meristeemkloone saab kasutada seemnekartuli algmaterjali ning sordiaretuse lähtematerjalina.

Lisaks Katrin Kotkasele osalevad uuringus EVIKA teadlased Viive Rosenberg, Ann Ojarand ja Marje Särekanno. Uuringu kavandatav kogumaksumus on 2 274 664 krooni, millest veerandi panustavad projekti ettevõtluspartnerid Laheotsa talu ja OÜ Viiveka.


Allikas: ajaleht
Maaülikool


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.