Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Paranes ligipääs Alam-Pedja looduskaitsealale (2005-09-21 14:28:28)

21. septembril kell 13 avas keskkonnaminister Villu Reiljan Alam-Pedja looduskaitsealal Laashoone silla. Uus sild on ainus juurdepääs üle Põltsamaa jõe looduskaitsealale Viljandi maakonnas.

Silla uuendamine võimaldab taastada ja hooldada Alam-Pedja Natura 2000 alal Põltsamaa jõe vasakkaldal väärtuslikke luhakooslusi ja liikide nagu rohunepi ning suur-konnakotka elupaikasid.
Niitude hooldamisega täidetakse Euroopa Liidu Linnu- ja Loodushoiudirektiivi nõudeid ning  Alam-Pedja looduskaitseala kaitsekorralduskavas püstitatud eesmärke.

"Sild on väga tähtis järelvalve, seire ja teadustöö ning pool-looduslikku koosluste hooldamise seisukohast. Samuti on sild kahtlemata vajalik ka kaitsealal elavate inimeste normaalseks elukorralduseks," märkis keskkonnaminister Villu Reiljan.

Lisaks muudab sild mugavamaks liikumise loodushuvilistele ja marjulistele ning muudab lihtsamaks mitmesugused päästetööd nagu metsa- ja rabapõlengud või inimeste päästmine.

Tänasel silla avamisel sõidavad luhahooldustehnikaga varustatud traktorid üle uue silla niitmis- ja taastamist vajavate luhtadele Põltsamaa jõe vasakkaldale.

Projekt on positiivne näide Kolga-Jaani valla ja Alam-Pedja looduskaitseala koostööst.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 21.09.05 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.