Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maailma metsal on oluline alus planeedi säilimisel (2011-02-04 12:21:27)


New Yorgis ÜRO peakorteris toimunud ÜRO Metsandusfoorumi (UNFF 9) üheksandal istungjärgul võtsid riigid vastu deklaratsiooni, mille eesmärk on rõhutada metsade olulisust ühiskonnale.
Eesti delegatsiooni juht Keskkonnaministeeriumi kantsler Rita Annus selgitas, et deklaratsiooniga kinnitasid riigid vajadust tõhustada metsade rolli kliimamuutustega kohanemisel, et võidelda eeskätt kõrbestumise vastu ja pidurdada bioloogilise mitmekesisuse kadumist. Metsade säästvamaks majandamiseks ja sellega seotud huvigruppide erinevate seisukohtade tasakaalustamiseks plaanitakse arendada ühtse raamistikuga riiklikke metsanduse arengukavasid.

Eesti metsandus on heaks eeskujuks ka teistele riikidele. Keskkonnaministeeriumi metsaosakonna juhataja Marku Lamp ütles, et Eesti metsamajanduse traditsioonid on pikaajalised, metsade pindala on läbi sajandite kõige suurem ja Eesti metsaresursi kasutamine on jätkusuutlik. Eestis kasvab metsa juurde oluliselt rohkem kui me seda kasutame.

Eestile on oluline, et metsad säiliksid nii elu- kui ka looduskeskkonnana, et meie metsandusettevõtted areneksid ning oleksid konkurentsivõimelised, et suureneksid investeeringud metsamajandusse, et mitmekesistuksid puhke- ja vaba aja veetmise võimalused metsades ja ka erametsaomanikud hakkaksid oma metsadega rohkem tegelema.
ÜRO majandus- ja sotsiaalnõukogu asutas metsandusfoorumi, edendamaks rahvusvaheliselt heakskiidetud metsandusalast tegevust riiklikul, regionaalsel ja ülemaailmsel tasemel. Foorumi esimene koosolek (UNFF-1) peeti 11.-22. juunil 2001. aastal ÜRO peakorteris New Yorgis.

 

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 04.02.2011.a. pressiteade

 

Vahendas L. Keba


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.