Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti toidutootjad esmakordselt Moskva messil (2005-09-20 18:18:20)


20.-23. septembrini organiseerib Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda (EPKK) koostöös Põllumajandusministeeriumiga esmakordselt Eesti ühisstendi rahvusvahelisel toiduainetööstuse messil World Food Moscow 2005.


Eesti ühisväljapanekul on lihaettevõtetest esindatud AS Rakvere Lihakombinaat, AS Saaremaa Liha- ja Piimatööstus, AS VGA Kaubandus, AS Nõo Lihatööstus. Kalahallis on eksponentidena väljas Kalaliit, AS Japs, AS Japs M.V.M, AS Spratfil, AS Maseko, Rai Grupp. Messi 12 teemat on jaotatud eri paviljonidesse. Eesti ettevõtted asuvad vastavalt liha- ja kalahallis.


AS Rakvere Lihatööstuse liha tootejuhi Enn Tobrelutsu sõnul annab messil osalemine hea võimaluse tutvuda vene turu ootustega. ”Kui siiani oleme müünud vorstitooteid Peterburi regioonis, siis nüüd tahame laieneda kogu vene turule. Potentsiaali näeme viinerite, sardellide, keeduvorstide, suitsuvorstide ja suitsusinkide, kokku ligi 20 erineva toote turustamiseks,” avaldas Tobreluts. Sarnaselt Rakverele on tarbijate ootusi ja maitset tulnud sondeerima ka AS Saaremaa Liha- ja Piimatööstus, kes vastavalt huvi suurusele on valmis oma toodanguga uuesti vene turule tulema. Kalaliidu juhi Valdur Noormärgi sõnul on vene kalaturg nii küllastunud, et pearõhk tuleks panna pigem tooraine kokkuostule kui uute toodetega vene turule tulemisele.

Krasnaja Presnja Messikeskuses toimuv arvult juba 14 World Food Moscow on suurim sügisel peetav Vene rahvusvaheline toiduainetööstuse mess, kus sel aastal osaleb rohkem kui 1100 firmat 55 maalt. 60% osalevatest ettevõtetest on vene päritolu, umbes 500 firmat on tulnud oma toodangut messile tutvustama aga väljastpoolt. Lisaks Eestile on rahvusliku stendiga väljas näiteks Leedu, Suurbritannia, Saksamaa, Itaalia ja Hiina – kokku 28 riiki Euroopast, Aasiast, Ameerikast ja Aafrikast.


World Food Moscow 2005 raames toimub ka kolmas rahvusvaheline müügi ja tootmisteemaline toidu ja jookide konverents. Samuti on traditsiooniliselt kavas vene põllumajandusministeeriumi korraldatud  ”Aasta toote” võistlus, mille võitjatele omistatakse medalikandmisõigus. Eesti tootjad tänavu veel ühtegi toodet konkursile ei esitanud.


Eesti ühisstendi kujunduse autor on disainer Marju Liigand ja stendi ehituse korraldas Taveco Design.


Lisateave: www.worldfood-moscow.com; Ave Kingu, EPKK kvaliteedijuht, tel 529 6727.


Allikas: EPKK 20.09.2005 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.