Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tulevane metsapealinn Haapsalu saab endale Valgevälja metsa (2011-01-14 13:23:42)


Täna, 14. jaanuaril kell 14 Valgevälja metsaplatsil annab keskkonnaminister Jaanus Tamkivi tulevasele metsapealinnale Haapsalule üle Valgevälja metsa.

„Haapsalu saab tagasi 250 ha suuruse Valgevälja metsa, mis kuulus enne Teist maailmasõda linnale ning mis on pärast taasiseseisvumist olnud reformimata riigimaa,“ selgitas keskkonnaminister Jaanus Tamkivi. „Valgevälja mets kannab mitmekülgset väärtust – seal on unikaalsed kanakulli pesitsuspaigad, majandusmetsa ning metsaosa, mis sobib hästi puhkealadeks,“ märkis ta.

Ühtlasi märkis keskkonnaminister, et ka Haapsalu metsad vajavad majandamist ning seda on parim viis teha läbi ühistu. „Eesti Erametsaliit on seda juba ka linnapeale pakkunud ning põhimõtteline heakskiit on sellele olemas,“ täpsustas minister.

Metsa üleandmisel kuulutatakse esmakordselt välja ka tänavune metsapealinn 2011, milleks saab Haapsalu. Metsapealinna tiitel antakse Haapsalule üle mais toimuval metsanädalal. Haapsalu valiti metsapealinnaks seetõttu, et mitmed Haapsalus toimuvad tegevused on otseselt seotud metsa, metsanduse ja puiduga. Näiteks on Haapsalus võimalik õppida puitehitiste restaureerimist, loodusturismi korraldust ning mööblirestaureerimist.

Metsapealinna on Eestis valitud alates 2004. aastast, nende sekka on seni kuulunud näiteks Kunda, Kilingi-Nõmme, Pärnu, Viljandi ja Tartu.

2011. aasta on ÜRO poolt välja kuulutatud kui rahvusvaheline metsa-aasta, mille eesmärk on tõsta elanikkonna teadlikkust säästlikust metsamajandusest, looduskaitsest ja eri metsatüüpide jätkusuutlikust majandamisest. Metsa-aasta väärtustab inimese rolli metsas ja metsa tähtsust inimesele. Metsa-aasta tunnuslauseks on: "Kohtume metsas!"

 

Allikas: Keskkonnaministeeirumi 14.01.2011 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.