Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kaitsealade nimistu täienes taas (2005-09-15 19:40:55)


15. septembril kiitis Vabariigi Valitsus heaks neli õigusakti kaitstavate alade kohta. Kaitse alla võeti 13 hoiuala Lääne-Virumaal. Lisaks kinnitati Anne looduskaitseala ning Kääpa ja Sämi maastikukaitsealade kaitse-eeskirjad.

Lääne-Virumaal võeti hoiualadena kaitse alla Avijõe, Haavakannu, Ilmandu, Järni, Järveoja, Kunda jõe, Lasila, Loobu jõe, Pada jõe, Seljamäe, Suurekivi, Tammelehe ja Vaindloo ala. Hoiualade pindala on kokku 1996 ha, millest maismaa moodustab 1856 ha. Hoiualadel kaitstakse mitmesuguseid väärtuslikke elupaiku nagu puisniitusid, vanu laialehelisi metsi, rohunditerikkaid kuusikuid, jõgesid ja ojasid, liigirikkaid madalsoid jne.

Tartu linnas asuv Anne looduskaitseala moodustati 1986. aastal kaitsealuste liikide looduslike elupaikade ning loomastiku ja taimestiku kaitseks. Ala oli varem 2,5 hektari suurune. 15. septembril heaks kiidetud määrusega laiendati Anne looduskaitseala piire 12 hektarini ning kehtestati uus, Looduskaitseadusele vastav kaitse-eeskiri.

Kääpa maastikukaitseala osa - Tammeniidu kaitseala - on olnud kaitse all alates 1968. aastast. Määrusega laiendati nimetatud maastikukaitseala, selle pindala on 2287,7 ha. Kääpa maastikukaitseala asub Jõgevamaa ja Tartumaa piirimail. Sämi maastikukaitseala on moodustatud Sämi-Kuristiku sookaitseala baasil, mis võeti kaitse alla 1981. aastal. Soo pindala on 941 ha ja see asub Lääne-Virumaal. Mõlemal kirjeldatud maastikukaitsealal kehtestati uus kaitse-eeskiri.

Kõik eelnimetatud alad on oma loodusväärtuste tõttu arvatud üleeuroopalise kaitstavate alade võrgustiku Natura 2000 alade hulka.

Määrused jõustuvad kolm päeva pärast Riigi Teatajas ilmumist.

Lisainfo: Ülle Harak, Keskkonnaministeeriumi looduskaitseosakonna juhataja kt, tel 626 2871, e-post ulle.harak@envir.ee.


Allikas: Keskkonnaministeeriumi 15.09.2005 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.